« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
KAO U VICEVIMA

Muškarci sanjaju o plavušama, ali žene brinete

Muškarci preferiraju žene smeđe kose kao dugoročne partnerice, znatno češće negoli je to slučaj s plavušama ili onima crvene kose, pokazalo je istraživanje

Fotografija vijesti
Više o

brak

,

seks

,

muškarci i žene

,

plavuše

,

brinete

Kad ih se upita o tome kakve djevojke i žene najviše vole, većina će muškaraca kao iz topa ispaliti - plavuše. S druge strane, čini se da brinete ipak „pobjeđuju" na duge staze.

Naime, istraživanje provedeno na Sveučilištu Westminster pokazalo je kako muškarci preferiraju upravo žene smeđe kose kao dugoročne partnerice, znatno češće negoli je to slučaj s plavušama ili onima crvene kose.

Voditeljica istraživanja Viren Swami rekla je kako ovi rezultati mogu biti naznaka da se stav muškarca u našem društvu polako počeo mijenjati te da bi brinete uskoro mogle imati status kakvog su nekoć uživale plavuše.

„U šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, ideal žene bila je Jackie Kennedy i brinete su bile iznimno poželjne. Osamdesete su učinile plavuše vrlo poželjnima, što se kao trend održalo do današnjih dana. Ipak, zadnjih godina slušamo sve više predrasuda o tome da su plavuše glupe, što je neposredno opet učinilo brinete zanimljivijima", rekla je dr. Swami.

Druga su istraživanja ranije pokazala kako muškarci preferiraju prirodne plavuše zbog asociranja plave kose s mladošću i vitalnosti, kao i boljom sposobnošću rađanje djece.

Bilo kako bilo, čini se kako i brinete svog „konja za trku" sada imaju.

02.01.2012. 08:48:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ona
    02.01.2012. 11:26
    oho. onda je meni dobro. prirodna sam plavuša a pofarbana u smeđe. milina :P
Novi komentar
nužno
nužno