« Zdravlje
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
OPREZ ...

Mršavljenje je odlična prevencija dijabetesa tipa 2

Novi nalazi ukazuju na smanjenje rizika za dijabetes tipa 2 kod osoba koje svoje suvišne kilograme iz mladosti izgube do srednje životne dobi

Skidajte višak, što prije
Skidajte višak, što prije (Shutterstock)
Više o

pretilost

,

mršavljenje

,

dijabetes tipa 2

Dijabetes tipa 2 jedna je od onih bolesti s kojima se može živjeti, no jednako tako mogu i poprilično utjecati na kvalitetu vašeg života. Stoga, ako imate dvadesetak godina i barem toliko kilograma viška ... ovo je informacija za vas.

Naime, pokazalo da je pretilost jedan od ključnih faktora rizika za razvoj dijabetesa tipa 2, naročito kod osoba koje muku muče s viškom kilograma od djetinjstva. 

Znanstvenici sa St. George's University of London su se koristili podacima za 7735 muškaraca u dobi od 40 do 59 godina.

Ovi podaci su uspoređeni s podacima iz njihovih vojnih registara koji su prikupljeni kada su ispitanici imali 21 godinu.

Znanstveni časopis BMJ Open piše kako je kod sudionika istraživanja koji su u 21. godini imali preveliku tjelesnu masu dolazilo do značajnog smanjenja rizika za dijabetes tipa 2 ako su do srednje životne dobi uspjeli izgubiti suvišne kilograme.

Ovakvo smanjenje rizika nije uočeno za srčani ili moždani udar, bez obzira na to koliko su ispitanici bili uspješni u reduciranju tjelesne mase.

21.03.2016. 11:57:00
Novi komentar
nužno
nužno