« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
NOVOSTI

Mozilla se hvali razvojem Firefox Reality web preglednika za VR i AR uređaje

Bit će dostupan za HTC Vive Wave VR platformu, uređaje temeljene na Qualcommu, uključujući Daydream and Gear VR

Firefox Reality - nova generacija preglednika
Firefox Reality - nova generacija preglednika (Mozilla)
Više o

Mozilla

,

Firefox Reality

Mozilla Firefox Reality web preglednik će iskoristiti nove standarde kako bi korisnicima omogućio uživanje u igrama i iskustvima bez potrebe za instaliranjem aplikacija prilagođenih za VR i AR uređaje.

Mozilla Firefox Reality web preglednik namijenjen autonomnim uređajima virtualne stvarnosti i povećanoj (mješovitoj stvarnost) bit će dostupan za HTC Vive Wave VR platformu, uređaje temeljene na Qualcommu, uključujući Daydream and Gear VR. Tim također radi na implementaciji za ODG's AR glasses, a dio je ranijeg pristupa programu Magic Leap.

"Vjerujemo da će budućnost weba biti uvelike isprepletena virtualnom i povećanom stvarnošću , a ta će budućnost živjeti kroz preglednike. Budućnost mješovite stvarnosti odnosi se na isporuku iskustava, a ne izgradnji aplikacija ", objasnio je Sean White, viši potpredsjednik Emerging Technologies na blogu.

Slično kao i desktop preglednik, Firefox Reality razvija se kao projekt otvorenog izvornog koda svoj izvorni koda. Usprkos otvorenosti Mozilla naglašava da ozbiljno shvaćaju privatnost u novom pregledniku i traže najbolja sigurnosna rješenja. U narednim tjednima, Mozilla će objaviti ažuriranja o svom radu na ovom web pregledniku uključujući pojedinosti o procesu dizajna, novim mogućnostima za dizajnere i programere, integraciji Serva, itd.

Demo video objavljen na YouTubeu

Piše: Sanja Ledinek
14.04.2018. 09:46:00
Novi komentar
nužno
nužno