« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
COOL

FriendlyPix je Googleova uslugu u stilu Instagrama - možete je isprobati

FriendlyPix usluga nastala je kao demonstracija mogućnosti i prednosti Firebase, Googleove platforme za razvoj web i mobilnih aplikacija

FriendlyPix - Googleova verzija Instagrama
FriendlyPix - Googleova verzija Instagrama (Google)
Više o

Google

,

FriendlyPix

Google ima novu pilot uslugu FriendlyPix koja je u suštini potpuno funkcionalna kopija Instagrama. Možete dijeliti fotografije, pratiti ljude i komentirati postove drugih ljudi.

FriendlyPix usluga nastala je kao demonstracija mogućnosti i prednosti Firebase, Googleove platforme za razvoj web i mobilnih aplikacija koja nudi usluge kao što su hosting, sinkronizacija, push obavijesti i izvješćivanje o padu. Odlično funkcionira u bilo kojem pregledniku. Ima i aplikaciju za iOS , ali ne i za Android platformu.

Želite li isprobati FriendlyPix?

To je više nego jednostavno. Prijava na uslugu omogućena je putem ove poveznice te pomoću Google ili Facebook računa, ali možete odabrati da se ne registrirate.

Nakon uspješne autorizacije vidjet ćete u „feedu" sve objavljene fotografije korisnika. Ako ste se registrirali pomoću Google ili Facebook računa, dostupna je i kartice pod nazivom "Početna" na kojoj se pojavljuju slike iz profila koje pratite.   

Unatoč činjenici da je razvoj eksperimentalan, sve što vidite objavili su stvarni ljudi. Ako mislite isprobati uslugu svakako ne biste trebali dijeliti neke osjetljive informacije ili osobne privatne fotografije. Ipak je usluga testne prirode. Nakon što vam dojadi isprobavanje ne zaboravite izbrisati račun. Ta mogućnost postoji u postavkama.

Piše: Sanja Ledinek
14.04.2018. 14:14:00
Novi komentar
nužno
nužno