« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
NOVOSTI

Facebook olakšava promjenu postavki privatnosti

Facebook nastavlja sanaciju posljedica posljednjeg skandala prikupljanja osobnih podataka 87 milijuna korisnika na globalnoj razini među kojima su podaci oko 2,7 milijuna građana EU.

Manje komplikacija nego prije
Manje komplikacija nego prije (Facebook)
Više o

Facebook

,

postavke privatnosti

Facebook je odlučio primijeniti različite mjere kako bi se ponuditi svojim korisnicima lakši nadzor nad postavkama privatnosti. Među prvima je potpuno preuređen izbornik za pronalaženje i upravljanje svim postavkama privatnosti, koji se sada nalaze na jednom sučelju, na dohvat ruke.

Dosadašnje Facebook postavke sigurnosti i privatnosti bile u više poput labirinta, s gotovo beskrajnim podizbornicima i zbunjujućim opcijama. Na ovom mjestu lakše biti će pristupiti postojećim značajkama sigurnosti kroz nove ikone, čistije kategorije i tekst.

Postavke uključuju upravljanje oglasima i informacijama koje Facebook upotrebljava za njihovo prikazivanje, tko može vidjeti vaše ažuriranja i detaljnije informacije s vašeg profila ili fotografije, autentifikaciju s dva faktora, provjeru podijeljenog sadržaja, ali također i brisanje. Dakle, možete obrisati bilo koji post, fotografije, komentar, upit koje ste poslali i stvari koje ste tražili, praktički sve bez uklanjanja Facebook korisničkog računa. Samo se nadamo da se podaci doista brišu.

U nastavku pogledajte razlike (s lijeve strane je izvorno sučelje; na desnoj strani, novi izgled):

Facebook je također najavio dostupnost novog alata "Pristup vašim informacijama", siguran način pristupa i upravljanje informacijama, kao što su postovi, reakcije, komentari i prethodna istraživanja. Ovdje će biti moguće ukloniti sve što više ne želimo vidjeti u vremenskoj slici ili u profilu. Čak će i skidanje podataka podijeljenih s Facebookom i njihovo premještanje na drugu uslugu biti lakše , uključujući prenesene fotografije, kontakte dodane na račun, postovi časopisa i još mnogo toga.

I na kraju, Facebook nudi novi alat koji omogućuje preuzimanje svih podataka i informacija koje su prikupili iz vašeg profila. Ove nove, transparentnije Facebook promjene doći će u nekoliko idućih tjedana.

Piše: Sanja Ledinek
13.04.2018. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno