« Film
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
NEMILOSRDNI GADOVI

Moć pozitivnog mišljenja može spasiti Zemlju, ali ne i „Sutrozemlju“

Dramaturgija „Sutrozemlje" bi se mogla opisati kao sat i pedeset minuta ekspozicije, pet minuta monologa u kojem Hugh Laurie objašnjava kojeg smo vraga dotad gledali

Sutrozemlja nije baš oduševila Nemilosrdne gadove
Sutrozemlja nije baš oduševila Nemilosrdne gadove (Arhiva)
Više o

Nemilosrdni gadovi

,

recenzija filma

,

Sutrozemlja

Jedna od glavnih boljki današnjeg Holivuda je činjenica da čak i kad studijske glavešine odluče riskirati i uložiti novac u nove, originalne filmske koncepte, ljudi i dalje hrle gledati nastavke, remakeove, rebootove i slično. Iako je angažiranje dvostrukog Oscarovca 's originalnim (doduše animiranim) idejama', Brada Birda („Incredibles" i „Ratatouille") za Disney djelovalo kao sigurna oklada u vraćanje budžeta od 190 milijuna dolara, a ako bude sreće i početak nove franšize, slučaj „Sutrozemlja: Novog svijeta" samo će produbiti problem, jer je film u prvom tjednu prikazivanja prošao slabo do osrednje i kod publike i kod kritike.

A o čemu se u „Sutrozemlji" zapravo radi? To zapravo nije lako precizno dešifrirati. Recimo da tinejdžerka Casey (Britt Robertson), kćer inženjera koji radi u NASA-i biva regrutirana od strane neobične djevojčice Athene (Raffey Cassidy) da bi uz pomoć razočaranog inženjera Franka Walkera (Clooney) spasila svijet koji se nalazi u paralelnoj dimenziji. On je nekakva znanstveno-zabavna utopija, zove se Sutrozemlja i u velikim je problemima, a o njegovoj sudbini ovisi i budućnost Zemlje.

Gledajući „Sutrozemlju", to i nije neko iznenađenje, jer nažalost, gotovo ništa u ovom filmu ne funkcionira. Dramaturgija „Sutrozemlje" bi se mogla opisati kao sat i pedeset minuta ekspozicije, pet minuta monologa u kojem Hugh Laurie objašnjava kojeg smo vraga dotad gledali, profesor Baltazar trenutak u kojem glavna junakinja shvati kako spasiti svijet i deset minuta akcije da bi se banalna ideja sprovela u djelo. Gluma nije ništa kvalitetnija. 25-godišnja Britt Robertson se u najboljoj maniri Beverly Hills 90210-a pretvara da je srednjoškolka prezentirajući još veću lepezu amaterskog kreveljenja nego u seriji „Under The Dome" gdje smo je prvi put zapamtili (po lošoj glumi), a George Clooney kojeg u filmu ima zapravo relativno malo je na autopilotu br.2 („mrzovoljni šarmer Clooney", za razliku od „vrckavog šarmera Clooneya"). Tu je i nekolicina iritantne dječadi koja djeluju kao da su ispali iz reklame za detrdžent.

Cijelu recenziju filma „Sutrozemlja: Novi svijet" možete pročitati na filmskom portalu Nemilosrdni gadovi.

31.05.2015. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno