« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Mobitel i LCD osigurali LG-u ogromnu zaradu

LG u zadnja tri mjeseca zaradio 700 milijuna dolara.

Fotografija vijesti
Više o

LG

,

mobiteli

,

LCD

LG Electronics Inc izvijestio je o 84-postotnom rastu tromjesečne dobiti zahvaljujući snažnim rezultatima dijela poslovanja s mobilnim telefonima te zajedničkog ulaganja s LCD ekranima. LG je uz Samsung najsnažniji južnokorejski izvoznik.

U tromjesečju od travnja do lipnja ta je južnokorejska kompanija ostvarila neto dobit u visini 707 milijardi wona (696,5 milijuna dolara), u usporedbi s 385 milijardi wona dobiti ostvarene u istome razdoblju godine ranije, no ispod očekivanja analitičara od 802 milijarde wona.

Istodobno, operativna dobit kompanije na globalnoj je razini porasla na 856 milijardi wona, s ranijih 464 milijarde wona, nešto iznad očekivanja. Tromjesečni globalni prihodi porasli su 22 posto, na 12.700 milijardi wona.

Analitičari očekuju više nego dvostruki rast neto dobiti te tvrtke u 2008., na 2.530 milijardi wona.

LG, četvrti po veličini proizvođač mobilnih telefona u svijetu, nakon Nokie, Samsung Electronicsa i Motorole, te ispred Sony Ericssona, u drugome je tromjesečju prodao rekordnih 27,7 milijuna mobilnih uređaja, u usporedbi s 24,4 milijuna u razdoblju od siječnja do ožujka.

Ipak očekuju kako će dobit u sljedećem razdoblju biti sezonski očekivano manja. "Više će pritisaka biti u drugoj polovici ove godine - globalno usporavanje tržišta mobilne telefonije te slabljenje na tržištu zaslona vezano uz pad opskrbe", kazao je Jason Kang, analitičar tvrtke Daewoo Securities.

21.07.2008. 13:12:09
Novi komentar
nužno
nužno