« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
MA DAJ ...

Mlađi muškarci sve se više žene zbog novca

Situacija da se ljudi vežu brakom za novac sve se više okreće u smjeru muškaraca koji tako traže egzistenciju

Romantika lagano nestaje iz priča o braku
Romantika lagano nestaje iz priča o braku (Shutterstock)
Više o

žene

,

brak

,

novac

,

muškarci

,

ženidba

,

udaja

Još jedan urbani mit polako se razbija, a riječ je o braku iz financijskih interesa, a ne ljubavi. Naime, novo istraživanje provedeno na čuvenom Oxfordu dalo je porazne rezultate za muškarce kao glave obitelji.

Naime, od tisuću anketiranih roditelja, 38 posto roditelja muške djece smatra da bi njihov sin svoju egzistenciju trebao riješiti brakom s nekom imućnom ženom, dok za svoje kćeri to isto želi 32 posto roditelja.

Ispada da su roditelji djevojčica u zadnje vrijeme promijenili mišljenje i sada vjeruju kako je kvalitetno obrazovanje i uspješna karijera ključ zadovoljstva i sreće njihovih princeza, a ne udaja za nekog lika s brdom novaca. 

Povijesno gledano, razlika između doba pred 100 godina i sada izvrnula se na glavu, jer je još tada ženski rad bio sramota za obitelj srednje klase, dok sada više od dvije trećine roditelja upravo u tome traži osiguranje budućnosti svojih djevojčica.

S druge strane, lovaca na miraz bilo je i tada, no kako su se mijenjale društvene okolnosti, sve više mladića traži ne pravu ili najljepšu, nego onu čiji tata ima deblji novčanik. 

28.01.2013. 11:03:00
Novi komentar
nužno
nužno