« Muškarci
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
MYTHBUSTERS

Mitovi o ženama u koje ne treba vjerovati

Muškarci se često odnose prema ženama na pogrešan način zbog mitova koje su čuli od "starijih i iskusnijih", preciznije, mutnih tipova koji pričaju bajke

Ne, ništa od ovoga nije istina ...
Ne, ništa od ovoga nije istina ... (Shutterstock)
Više o

muškarci

,

žene

,

mitovi

Muškarci su žrtve mnogih mitova, od toga da vole samo nogomet i automobile, da se ponašaju kao djeca i slično, no ni sa ženama situacija nije ništa bolja. Naime, i o njima kruži niz mitova među muškom populacijom, a ovi su redom pogrešni..

Brak - jedan čvrsto ukorijenjen mit je onaj da su žene opsjednute brakom. Vjerojatno je to lako zaključiti jer mnoge žene govore kako od djetinjstva sanjaju kako dolaze pred oltar ili matičara u prekrasnoj haljini i izgledaju poput princeze. No, žene su danas obrazovanije i samostalnije nego ikada prije i stupaju u brak sve kasnije. Mnoge žele prvo ostvariti financijsku sigurnost i školovati se, putovati i "proživjeti" dosta toga prije no što izreknu sudbonosno DA. Mit da su žene opsjednute s brakom može se povezati sa ženama s ruralnih prostora i manje razvijenih sredina gdje žene ostaju vjerne tradiciji da što prije zasnuju obitelj i preuzmu brigu oko imanja. Većinu takvih žena ne zanima visoko školovanje niti profesionalni napredak, a niti nemaju prilike za to u svojim sredinama. 

Djeca - muškarci vjeruju i u to da žene žele više djece. I ovaj stav proitječe pretežno iz manje razvijenih sredina jer  moderne žene kasnije ulaze u brak, ako se na njega i odluče, te tek iza 30 - te se odlučuju na trudnoću, dok u ruralnim prostorima žene nerijetko u toj dobi imaju već i nekoliko djece. 

Loši dečki - istina je da će mlađe žene radije birati zločeste dečke za kraće veze ili seks za jednu noć, ali ako traže sigurnost u vezi i stabilnost na duže staze, zločesti dečki ostaju samo uspomena na mladost. Žene će za životnog suputnika prije izabrati"dobricu jer takvi tipovi češće pružaju sigurnost i podršku u zajedničkom životu i stvaranju zajedničke budućnosti. 

Seks - vjerojatno jedan od najčešćih je onaj da su žene manje zainteresirane za seks od muškaraca, koji slove za nezasitne kada je o ovome riječ. Ipak, istina je nešto drugačija. Ljepši spol je itekako zainteresiran za seks, ali to manje iskazuju jer im se u suprotnom lijepe etikete lakih žena, a muškarci ispadaju - frajeri?!

Seks za jednu noć - još jedan od mitova u koji muškarci često vjeruju je da žene rijetko pristaju na jednokratan seks s neznancem. povezuju to s činjenicom da su žene emotivnije i da "ne padaju" samo na kemiju već im je potrebna i dublja, emotivnija povezanost. Ako je to tako, zašto i s kim onda toliko muškaraca ima jednokratni seks? Nije rijetkost da ženama "treba" upravo takav, seks za jednu noć. Razlozi mogu biti različiti. Izišle su iz veze pa traže utjehu, ne žele se vezati, žele isprobati nešto drugo...

 

07.10.2016. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno