« Žene
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
MYTHBUSTERS

Mitovi o ženama i novcu koji nisu točni

(Ne)odgovornost žena prema novčaniku, tj. neumjereno trošenje, tema je mnogih viceva, ali u stvarnosti to više nije tako

Ova slika više nije baš jako točna :)
Ova slika više nije baš jako točna :) (Shutterstock)
Više o

žene

,

shopping

,

muškarci

,

online shopping

,

trošenje novaca

Stereotipi o ženama i novcu prisutni su svakodnevno, a naročito se to može vidjeti u filmovima i serijama, no je li u stvarnosti baš tako? Nije, kažu stručnjaci, dajući nekoliko primjera.

Recimo, žene u dobi od 22 do 30 godina u urbanim područjima zarađuju jednako ili više od muškaraca za iste poslove. Naravno, to su neudane žene bez djece. Kad promijene te dvije odrednice, plaća pada, ali u prosjeku žene više ne zarađuju manje od muškaraca.

Jednako tako, mit o tome da žene kupuju više od muškaraca nije istinit, jer, primjerice, u online shoppingu muškarci troše do 30 posto više od žena.

Moderne žene žele svoj stan, što još nedavno nije bio slučaj. Istraživanje iz prošle godine pokazalo je da neudane žene kupuju ili iznajmljuju dva puta više stanova od solo muškaraca.

(Ne)odgovornost žena prema novčaniku, tj. neumjereno trošenje, tema je mnogih viceva, ali u stvarnosti to više nije tako. Žene imaju u prosjeku bitno manje dugove od muškaraca i puno redovnije ih plaćaju.

Za kraj, ne čudi ni podatak da žene više nemaju straha od šefovanja, jer već godinama postoji trend koji pokazuje da žene pokreću više novih tvrtki od muškaraca.

13.01.2014. 20:03:00
Novi komentar
nužno
nužno