« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
ISTINE I LAŽI

Mitovi o muškoj seksualnosti

Postoje mnogi mitovi o muškoj seksualnosti. Poznata psihologinja Annette Orlova razotkrit će nam koji su od njih fikcija, a koji su istiniti

Neke stvari treba demistificirati
Neke stvari treba demistificirati (Shutterstock)
Više o

seksualnost

,

muškarci

,

mitovi

Mit 1: Muškarac mora osvajati ženu inače se brzo ohladi - istina. Muškarci su lovci stoga je proces osvajanja za njih vrlo bitan. Naime, većina muškaraca djevojku koja pristane na seks prebrzo nikad ne smatraju potencijalnim partnerom, premda to nije pravilo. Zapravo se radi o muškom egu, koji se osjeća ispunjenim kada vidi da je željena djevojka pala na njegov šarm. Ako nema tog procesa, neki primjerci muškog roda su zbunjeni.

Mit 2: Što se muškarca više ignorira, više je zainteresiran - laž. Ovaj stereotip može biti opasan. S jedne strane, muškarac će se možda više truditi, ali opet, mnogi se boje odbijanja i na taj način lako odustaju. U redu je ponekad igrati igrice, no ako se to pokaže pravilom, većina muškaraca će odustati jer žele ženu koja zna što želi, napominje Orlova.

>> 6 karakteristika neodoljivog muškarca

Mit 3: Nakon porođaja, žena muškarcu postaje neatraktivna - laž. Mnogi parovi imaju problema nakon rođenja djeteta, ali oni nisu povezani s muškim libidom, nego kućanskim temama. Ponekad neke muškarce pojava novog člana u kućanstvu, kojemu sada njihova žena pruža punu pažnju, može zbuniti i učiniti da se osjećaju zapostavljenima. Rješenje je da se oba partnera jednako angažiraju oko odgoja djeteta. Tako će im ostati i više vremena koje će moći utrošiti jedno na drugo.

Mit 4: Muškarci su poligamni po prirodi - istina, ali ne potpuno. Prema nekim značajkama evolucije, muškarac nastoji raširiti svoje sjeme što je više moguće. Međutim, s druge strane, za tim neće imati potrebu ako nađe odgovarajuću partnericu s kojom se može skrasiti na duže staze.

Mit 5: Ljubomora potiče strast kod muškarca - istina. Znaci pažnje od drugih muškaraca koriste ženi. To je jak afordizijak i može čak učvrstiti vezu ili brak. Ako je žena indiferentna prema toj pažnji, njezina vrijednost u očima muškaraca još više raste. Ipak, ne treba pretjerivati, jer možete povrijediti vašeg muškarca. Stoga, ljubomoru treba oprezno dozirati, tvrdi Orlova.

19.09.2012. 21:01:00
Novi komentar
nužno
nužno