« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
MYTHBUSTERS

Mitovi o borama koje trebate odmah zaboraviti

Bore se počinju pojavljivati u određenim godinama, što zbog genetike, što zbog načiina života, a evo u što ne bi trebali vjerovati jer se radi o običnim - mitovima

Bore će sigurno stići, na vama je da to usporite
Bore će sigurno stići, na vama je da to usporite (Arhiva)
Više o

bore

,

mitovi

,

krema protiv bora

Bore nas sve počinju mučiti u određenom dobu, uz poneku časnu iznimku, a sigurno ne postoji nitko tko je prvu dočekao s oduševljenjem. Ne čudi, stoga, što se razvila cijela industrija pripravaka za uklanjanje bora, estetska kirurgija i botoks.

Uz to, mediji su prepuni savjeta i "narodnih mudrosti i istina" o borama, pa iako neki od njih stvarno i rade ono što bi trebali, ima dosta mitova koje vrijedi raskrinkati.

Tako, primjerice, nije istina da nećete dobiti bore ako ih nema vaša majka, jer ona očito zdravije živi od vas - bore su posljedica kombinacije genetike, načina života i zagađenosti okoliša.

Jednako tako, fama da ljudi koji imaju masnu kožu neće dobiti bore nije istinita, osim što možete imati nešto manje bora na čelu s takvim tenom, kao i oni koji se ne smiju - što stvarno nije baš najpametniji način sprječavanja nastanka bora.

Osam čaša vode dnevno je sjajno za hidrataciju cijelog tijela, pa i kože, no to sigurno neće spriječiti nastanak bora, baš kao ni spavanje u sjedećem položaju koje će spriječiti "gužvanje lica na jastuku".

Stoga, živite što zdravije, stavljajte na lice prirodne maske od domaćih proizvoda, puno spavajte i - ne živcirajte se kad se pojave bore.

21.09.2015. 18:02:00
Novi komentar
nužno
nužno