« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Minival otkriva neke nove zvukove

U Tvornici započeo demo festival

Fotografija vijesti
Više o

Tvornica kulture

,

Minival

,

earbugs

Rađanje nove domaće rock-scene započelo je, kako je i planirano, prošlog petka, kad su u zagrebačkoj Tvornici kulture nastupile grupe Ruiz, The Spanish Inquisition i The Rock Flock.

Premijerno predstavljanje ambicioznog programa Minival prošlo je u vrućoj atmosferi. Gotovo sedamsto posjetitelja željnih novih rock-imena, došlo je provjeriti što se to na domaćoj sceni kuha ispod površine.

Večeras se u Tvornici nastavlja u revijalnom tonu. Na pozornicu će izaći nova tri zasad anonimna benda. Radi se o grupama Abroad Experiments, No Chance i Pars Petrosa.

Program Minival je zamišljen kao svojevrsni nastavak novog vala iz osamdesetih. U Tvornici će demo bendovi predstavljati svoje materijale svakoga petka, a veliko finale održat će se 16. svibnja, kada će biti proglašeni i pobjednici.

Žiri je sastavljen od mladih glazbenika, kritičara, novinara i medijskih djelatnika, koji će od predstavljenih izvođača odabrati najbolje bendove koji imaju ‘faktor x’ potreban za nastanak budućih zvijezda. Ida Prestner je glavna glasnogovornica i predsjednica žirija koji čine Marin s portala www.earbugs.com, Remi iz Elementala i DJ Karlito iz ekipe Blackouta.

Svakom bendu koji nastupi osigurana je mogućnost da se neka njihova pjesma zavrti i na Otvorenom radiju u sklopu T-Mobile Music Factory emisije, a spominju se i nagrade u obliku vrijedne glazbene opreme.

Organizatori Minivala napominju da je program nastao kao izraz frustracije što se u zadnjih deset godina nije istaknuo nijedan novi relevantan izvođač na hrvatskoj rock-sceni. Koliko je jaka neotkrivena domaća urbana scena, provjerite već večeras u Tvornici kulture po cijeni od 25 kuna po ulaznici. 

Piše: Piše: Marko Podrug
07.03.2008. 01:17:48
Novi komentar
nužno
nužno