« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
SJAJNO!

Med u službi zdravlja i ljepote

Prednost meda je ta što je prirodni humektant, odnosno privlači i zadržava vlagu, što, kad je u pitanju kosa, znači da med pomaže u hidrataciji i ojačavanju pramenova

Med je prava stvar!
Med je prava stvar! (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

ljepota

,

med

Med je novi-stari hit sastojak koji ima genijalne prednosti za organizam, a ponovno je došao u fokus u svijetu ljepote.

Prednost meda je ta što je prirodni humektant, odnosno privlači i zadržava vlagu, što, kad je u pitanju kosa, znači da med pomaže u hidrataciji i ojačavanju pramenova. Kad je u pitanju koža, med je snažan antioksidans koji koži može donijeti brojne benefite jer ima moć umiriti crvenila i upale.

Med ima nekoliko funkcija pa tako hidratizira i učvršćuje kosu te ima antibakterijska svojstva. Glavna prednost meda je što umiruje vlasište, jača i hidratizira kosu te joj daje sjaj. Može se koristiti na svim tipovima kose, a stručnjaci kaže kako bi više prednosti mogli imati osobe sa suhom i kovrčavom kosom jer pomaže povećati vlažnost kose.

Osim toga, budući da djeluje protuupalno, može pomoći i onima koji imaju problema s vlasištem. Stručnjaci za Byrdie kažu kako se može koristiti jednom tjedno, no sumnjate li na alergiju, najbolje se posavjetovati s liječnikom.

Osim za kosu, med ima velike prednosti i za kožu. Prije upotrebe, dobro je porazgovarati s dermatologom, no stručnjaci za Byrdie ističu kako med čisti pore jer prirodno ima antibakterijska svojstva.

Osim toga, i protuupalan je pa kažu kako je dobar u borbi protiv prištića, ali i za čišćenje kože zbog svoje glatke konzistencije. Na kraju, med i hidratizira kožu, odnosno med u beauty rutini omogućit će da koža ostane hidratizirana, sjajna i svježa.

23.09.2022. 14:14:24
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.09.2022. 15:13
    Med je zdravlje
Novi komentar
nužno
nužno