« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
SAVJETI :)

Maslinovo ulje za ljepotu

Maslinovo ulje zdravo je kao hrana, no znate li da je jednako uspješno i kao kozmetički pripravak? Evo što sve možete s njim....

Ne samo kao hrana...
Ne samo kao hrana... (Arhiva)
Više o

prirodna kozmetika

,

maslinovo ulje

,

kozmetika

Maslinovo ulje za lice i tijelo ima regeneracijska svojstva, a pokazalo se i kao saveznik u hidrataciji kože, smanjivanju opeklina i oštećenja od sunca te kod zatezanja kože lica. Smanjuje bore i pigmentacije, a odlično je i za zadržavanje prirodne vlažnosti kože.

Čisti i prirodni sastojci uvijek su bolji odabir za kožu našeg lica i tijela od umjetnih krema i proizvoda. Maslinovo ulje za lice i tijelo odgovarat će gotovo svakom tipu kože, a posebno za njegu suhe kože sklone opeklinama od sunca.

Da biste iskoristili sve dobrobiti maslinovog ulja za kožu koje ćemo kasnije opisati, preporučuje se da koristite hladno prešano djevičansko maslinovo ulje. Ono se proizvodi jednostavnim prešanjem i filtriranjem maslina.

Ovo ulje ima brojne hranjive sastojke koje će koža lica i tijela obožavati. U najvećoj mjeri sadrži vodu te esencijalne zasićene masne kiseline. U najvećem postotku sadrži oleinsku kiselinu, palmitinsku kiselinu, stearinsku kiselinu te linolnu i linolensku kiselinu.

Maslinovo ulje za lice je bogato klorofilom i karotenoidima koji imaju antioksidativna svojstva, odnosno, pomažu u čišćenju organizma. Ovo ulje sadrži i visoku razinu vitamina E te fenole i sterole.

Maslinovo ulje za lice i tijelo se može koristiti na nekoliko načina i kod raznih situacija. Idealno je za hidrataciju i za svakodnevnu njegu. U nastavku donosimo nekoliko načina na koje možete koristiti maslinovo ulje za lice i tijelo.

Zbog toga što se radi o prirodnom proizvodu, maslinovo ulje se može koristiti i za svakodnevnu njegu, posebice za suhu kožu sklonu perutanju. Sadrži sastojke koji privlače hidratantne sastojke u kožu te zadržavaju prirodnu vlažnost kože. Može se nanositi direktno na kožu, no za početak se preporučuje razrijediti ga s nekim nježnijim uljem. Posebno treba biti oprezan s kožom sklonoj alergijama.

16.02.2022. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno