« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
MLJAC

Mandarina, kasna poslatica prirode

Mandarina je jesensko voće koje se dobro skladišti i može ostati svježa cijelo hladno razdoblje. Mi smo je navikli koristiti kao hranu za osvježenje, ali mandarina nudi i druge pogodnosti koje vam mogu itekako koristiti.

Višestruke koristi mandarine
Višestruke koristi mandarine (Arhiva)
Više o

njega lica

,

mandarine

Mandarina ima prepoznatljivi miris, a asocira na toplinu doma. Bogata je vitaminom C, pomaže u održavanju vitke linije, štiti imunitet u sezoni prehlada i jako je ukusna.

Mandarinu se preporučuje jesti svaki dan jer je idealna namirnica za jačanje imuniteta, ali i za vitku liniju.

Sastavom je vrlo slična naranči jer je bogata kalijem, folnom kiselinom, magnezijem, bakrom, vitaminima A i C, vitaminima B skupine, kalcijem, cinkom i željezom.

Sprječavanje pretilosti

Istraživanja su pokazala da kožica mandarine sadrži hranjive spojeve koji učinkovito snižavaju kolesterol, a hranjiva tvar koja je skrivena u mandarinama sprječava pretilost te nudi zaštitu od ateroskleroze i dijabetesa tipa 2.

Idealna je za pripremu obroka jer se može koristiti u raznim jelima, posebice u svježim voćnim salatama, a sok mandarine možete koristiti u pripremi kolača i jela od tjestenine. Sok od mandarine može se koristiti i u pripremi jela s ribom i piletinom.

Više savjeta pročitajte na portalu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
22.11.2020. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.11.2020. 10:09
    obozavam ih
Novi komentar
nužno
nužno