« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ZNA DA NIŠTA NE ZNA

Luka Bebić: HDZ posluje uredno i u okivru zakona

Predsjednik Sabora ne zna ništa o aferi s tvrtkom Fimi Media, Nevenku Jurak ne poznaje, a ako je nešto i bilo izvan zakona, on o tome pojma nema

(Bruno Konjević/Cropix)
Više o

HDZ

,

Luka Bebić

,

rebalans proračuna

,

Nevenka Jurak

,

Fimi media

Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog sabora, izjavio je da iz Vlade još nije stigla informacija o izvanrednoj sjednici zbog rebalansa proračuna.

"Nešto se govorilo o izvanrednoj sjednici. Međutim mi nismo još ništa dobili od Vlade koja ima pravo, po našem poslovniku i zakonu, predložiti izvanrednu sjednicu Sabora", rekao je Bebić u večerašnjem kratkom razgovoru za RTL.

Na pitanje trebaju li svi dati svoj doprinos izlasku iz krize te trebaju li se i saborski zastupnici odreći povlaštenih mirovina, odgovorio je kako nema ništa protiv ako to odluči većina stranaka u Saboru. "Ako većina političkih stranaka, pogotovo onih koje su zastupljene u Saboru, o tome da konkretno i odgovarajuće mišljenje, nema razloga da i mi to ne prihvatimo", rekao je Bebić.

Na pitanje je li ga iznenadilo uhićenje vlasnice agencije za tržišno komuniciranje Fimi Media Nevenke Jurak, Bebić kaže da o tome nema nikakvih spoznaja te da to ne može komentirati. Dodao je da Jurak ne poznaje i da nije njegova prijateljica. Odbacio je i špekulacije u nekim medijima da je tvrtka Nevenke Jurak financirala HDZ, te bilo kakve spoznaje o tome.

"HDZ je uredno poslovao u okviru zakona, što je bilo izvan toga ja ne znam, pa prema tome ne mogu to ni komentirati", kazao je Bebić. Na novinarsko pitanje postoji li mogućnost da su se neka sredstva prikupljala nezakonito, napomenuo je kako "o tome ništa ne zna". (hina/metro-portal)

12.08.2010. 21:36:24
Novi komentar
nužno
nužno