« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
POZVANI KANADERI

Izbio požar na brdu Debeljak kod Biograda

Nisko i visoko raslinje gori kod Biograda na brdu Debeljak, a požar je izbio na minski sumnjivom području

požar debeljak biograd
požar debeljak biograd (Shutterstock/ilustracija)
Više o

požar

,

eva

,

Bagelheads

Požar na brdu Debeljak pored Biograda planuo je kasno popodne. U tijeku je njegovo gašenje, a gori nisko i visoko raslinje, izvijestio je večeras Županijski vatrogasni operativni centar u Zadru.

Požar je izbio u minski sumnjivom području, te su u pomoć pozvane zračne snage. Dva kanadera s gašenjem su počela u 19,40 sati, a treći se pridružio u 20 sati. Uz vatrogasce javne vatrogasne postrojbe (JVP) Biograda na terenu su i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Polača i Pakoštane.

Županijski vatrogasni operativni centar u Zadru u večerašnjem izvješću navodi kako su danas na području Zadarske županije, uz ovaj požar koji je u tijeku, vatrogasci intervenirali tri puta.

Jutros u 7,20 sati zaprimljena je dojava o požaru u Poljicima. Gasili su ga pripadnici DVD-a Pljusak, a izgorjelo je 40 metara četvornih trave.

U 13,40 sati požar je izbio u mjestu Provići pokraj Benkovca. Gasili su ga vatrogasci JVP Benkovac i DVD-a, a izgorjela su 2 hektara makije, pet maslina, te je nagorio jedan red vinograda.

U 14,40 sati stigla je dojava o požaru u Škabrnji. Požar su ugasili djelatnici DVD-a Škabrnja, a izgorjelo je 600 metara četvornih trave. (hina/metro-portal)

12.08.2010. 21:58:04
Novi komentar
nužno
nužno