« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SENZACIONALISTIČKI

Vilim Ribić: Jutarnji list mi se osvećuje

VIDEO - Sindikalist Vilim Ribić osvrnuo se na pisanje Jutarnjeg lista koji tvrdi da je Vlada tajno i nezakonito financirala njegov sindikat

vilim ribić
vilim ribić (Ranko Šuvar/Cropix/Infopunkt)
Više o

HSS

,

Josip Friščić

,

sindikati

,

Jutarnji list

,

Vilim Ribić

,

Terra preta

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja na čelu s Vilimom Ribićem održao je danas konferenciju za novinare o tome što je istina o navodno tajnom vladinom financiranju tog sindikata.

Vilim Ribić pritom je prozvao „senzacionalističko pisanje Jutarnjeg lista o navodno tajnom i nezakonitom vladinom financiranju sindikata te nenamjenskom trošenju novca za rad sindikalnih podružnica i njihovih povjerenika''. Također je predočio dokumentaciju koju pohranjuje 19 godina.

''U tekstu dominiraju riječi tajna i milijuni, tj. da imam tajnu o dogovoru sa Vladom o financiranju već 12 godina", rekao je Ribić te dodao da je financiranje zakonski uređeno te traje već 19 godina. Naime, proziva ga se za to da je sredstva za rad u sindikalnim vijećima koristio za izgradnju sindikalnog doma.

''Financijska policija može slobodno provjeriti naš rad jer je sindikat štedljivo skupljao za gradnju doma", rekao je i dodao kako 160 sindikalnih povjerenika prima naknadu te sve uredno stoji u registrima.

Još jednom je prozvao Jutarnji list kako iznosi netočne podatke, te zaključio kako je upravo to osvetnički čin prema njegovoj malenkosti.

Ribić je na pitanje novinara o čelniku HSS-a Josipu Frišćiću izjavio kako je HSS seljački sindikat i štetna organizacija u razvoju Hrvatske.

"On štiti svoje lokalne interese i potkopava zdravstvo i obrazovanje koje treba svakome građanu", rekao je Ribić. (Infopunkt/metro-portal)

13.08.2010. 13:46:23
Novi komentar
nužno
nužno