« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
alo rodijače, ima'l što za me?

Loza ambicioznih, pametnih i stručnih Vidoševića

Osim famoznog barba Luke imamo i ujca Nadana, čije su veze također dobre i isplative

(Damir Krajač/CROPIX)
Više o

Kraš

,

Nadan Vidošević

,

nepotizam

,

Neven Polić

,

Nikola Baučić

,

Saša Polić

Nevjerojatno ali istinito, predsjednička kandidatura Nadana Vidoševića otvorila je veću Pandorinu kutiju nego Bandićeva. Vidošević se godinama držao po strani kao predsjednik HGK, malo je iskočio imenovanjem na mjesto šefa Uprave Kraša, ali tek ga je kandidatura ogolila pred biračima.

Najednom je samozatajni ljubimac hrvatskih žena okarakteriziran kao profiter od strane bivšeg stranačkog kolege Hebranga, a imovina koju je izložio javnosti počela je buditi sumnju, jer osim onoga što je na njegovo ime, i majka i žena su opako sposobne poduzetnice.

Posljednje otkriće istraživačkog novinarstva u Hrvata, naglo probuđenog nakon objave kandidature, jest i doza nepotizma pri zapošljavanju bliže rodbine. Naime, pomoćnik direktora Odjela za organizaciju poslova javnog komisionara u HGK je Neven Polić, bivši vozač HGK koji je ambiciozno završio fakultet i po diplomiranju svratio do ujca Nadana da se malo popne na hijerarhijskoj ljestvici.

Voditelj i glavni i odgovorni urednik izdanja HGK je Nikola Baučić, također netjak, preciznije sin Nadanove supruge Ine. Treći netjak, Saša Polić, očito je pokazao sklonosti slatkom životu pa ga je ujac ubacio u Kraš.

Glavni akter cijele priče, predsjednički kandidat Vidošević, nije se niti najmanje uzbudio na ova novinarska otkrića rekavši da je uvijek otvarao vrata mladim, stručnim i ambicioznim ljudima, pa ne vidi problem u tome što su baš svi netjaci upravo takvi. Dobra neka familija, od crnih ovaca ni traga ...

Piše: Metronom
19.11.2009. 19:12:45
Novi komentar
nužno
nužno