« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
PLATI PA PRIČAJ

Miroslav Tuđman u pismu DIP-u kritizira HRT

Ne može se izabrati pet kandidata i tretirati ih kao favorite, a ostale proglasiti gubitnicima, požalio se predsjednički kandidat

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Danijel Soldo/Cropix)
Više o

HRT

,

Miroslav Tuđman

,

predizborna kampanja

,

DIP

,

favoriti za predsjednika

Nezavisni kandidat za predsjednika Republike Miroslav Tuđman uputio je Državnom izbornom povjerenstvu dopis u kom kritizira ponašanje Hrvatske radiotelevizije u dosadašnjoj izbornoj kampanji.

"Nedopustivo je na nekoliko proizvoljnih anketa i subjektivnih procjena urednika i novinara od svih kandidata izdvojiti 5 imena i njih, u čvrsto zadanom poretku, tretirati kao favorite a sve ostale kandidate unaprijed deklasirati kao gubitnike", navodi Tuđman u svom dopisu koji je uputio i medijima te predsjedničkim kandidatima.

"Nedopustivo je da HRT nije prije početka službene izborne kampanje predložio dogovor sa svim kandidatima o praćenju predsjedničkih izbora, kako bi se spriječila medijska manipulacija, postigao ravnopravan tretman, te da u prvi plan dođu programi i stavovi svih kandidata", ističe Miroslav Tuđman i dodaje kako će, u slučaju da se nastavi s takvim ponašanjem, bojkotirati suradnju s HRT-om i na bojkot pozvati sve kandidate "koji drže do svog dostojanstva i do digniteta instituta predsjednika države".

"Nedopustivo je da se u programima HRT-a, kao dokazni materijal, koriste ankete sumnjivih namjera i dvojbena porijekla", te da se obraćaju "stručnjaci za marketing i PR agencije koje HRT predstavlja kao stručnjake za odnose s javnošću a ne kao vlasnike ili suradnike agencije od kojih su plaćeni za promidžbu favoriziranih predsjedničkih kandidata", piše Tuđman.

"Nedopustivo je da HRT u sve programe na sva tri televizijska kanala dovodi uvijek iste komentatore...koji se ponašaju kao strastveni propagatori pojedinih kandidata, uglavnom onih s lijevom političkom orijentacijom", piše među ostalim u svom dopisu, ocjenjujući i kako HRT "dajući prednost trivijalnim" temama i izjavama, "pridonosi trivijalizaciji izborne promidžbe, čime trivijalizira i institut predsjednika države". (hina/metro-portal)

19.11.2009. 20:16:39
Novi komentar
nužno
nužno