« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci

Ljeto izmedu korica: samo more, plaža i knjiga u ruci

Ljetni odmor prilika je da se posvetite sebi i svojim omiljenim aktivnostima. Vjerujući da je čitanje jedna od njih, nudimo vam dva idealna ljetna štiva

Fotografija vijesti
Više o

Ana Tajder

,

Elizabeth Gilbert

Kremice, losioni, badići i ručnici stvari su koje dominiraju u našim koferima kada se spremamo na more. Oprema namijenjena uživanju na prvom je mjestu, jer konačno smo dočekali svojih nekoliko minuta raja, bez zvonjave sata ujutro, odlaska na posao, trčanja s jednog sastanka na drugi, u vrtić, školu, na roditeljski sastanak, ispitne rokove... Kako bi ugođaj opuštanja i vraćanja sebi bio potpun, ubacimo često u kofer i pokoju knjigu koju smo tijekom godine držali na noćnom ormariću, ali bismo zaspali i prije nego što bi pročitali prvu stranicu.

Plaža je idealno mjesto za nadoknadu propuštenih rečenica i hvatanje nekog novog ritma koji nema rokova i ograničenja. Donosimo vam dva novija naslova iz naših knjižara, koja bi mogla postati vaš obvezni rekvizit u torbi za plažu. Riječ je o dva čitka, pitka i  zanimljiva romana, prožeta duhovitošću:  ‘Od Barbie do vibratora’ Ane Tajder i  ‘Jedi, moli, voli'  Elizabeth Gilbert.

Oba povezuje i njihova aktualnost - bave se ženama u raljama suvremenog života, razapetih između svojih karijera, privatnih života i onoga što zaista žele. Jedna je, zasićena poslom, napustila marketinšku agenciju i posvetila se pisanju, dok je druga odlučila proputovati svijet i tako otkriti što zapravo želi.

Piše: Pripremila: Iva Ćurić
08.06.2008. 23:02:34
Novi komentar
nužno
nužno