« Život
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
ZANIMLJIVO :)

Ljetna glazba za opuštanje - by Barack Obama

Barack Obama oduvijek je djelovao opuštenije od ostalih predsjednika SAD, što je i dokazao objavom svojih playlista za ljetni odmor (koje su prilično dobre)

Opustite se uz Obamin izbor
Opustite se uz Obamin izbor (Arhiva)
Više o

Barack Obama

,

glazba

,

playlista

,

Spotify

,

ljetna glazba

Barack Obama objavio je dvije ljetne glazbene liste za odmor. Indie rock, klasici američke glazbe, malo repa i angažirani autori na listama su koje je Obama objavio na streaming servisu Spotify. Spisak svojih omiljenih pjesama i glazbenika Obama je prvi put objavio prošle godine, također u kolovozu.

I ove su godine na listama, jednoj za dan, a jednoj za večer, klasici američke glazbe Billie Holiday, Nina Simone, Miles Davis ili grupa Beasty Boys, ali i alternativni rock Courtney Barnett i numere indie folk benda iz Los Angelesa "Edward Sharpe and the Magnetic Zeros".

Američki predsjednik slušat će ovog ljeta i angažirane skladbe poput "Forever Begins" repera Commona o borbi za građanska prava ili hit s feminističkom porukom "Criminal" Fione Apple.

Na listi su i Caetano Veloso, ikona brazilske glazbe i jedan od osnivača Tropicalie. Obama je na listu ubacio njegovu obradu meksičke pjesme "Cucurrucucu Paloma".

Predsjednik SAD-a slušat će i "Me Gustas Tu" Manu Chao, francuskog autora španjolskog porijekla, ali i pop laganice Janet Jackson, soul pjevačice Janelle Monae i blues Garyja Clarka mlađeg.

13.08.2016. 13:19:00
Novi komentar
nužno
nužno