objavljeno 13.08.2016. 13:19:00
ZANIMLJIVO :)

Ljetna glazba za opuštanje - by Barack Obama

Barack Obama oduvijek je djelovao opuštenije od ostalih predsjednika SAD, što je i dokazao objavom svojih playlista za ljetni odmor (koje su prilično dobre)

Opustite se uz Obamin izbor
Opustite se uz Obamin izbor (Arhiva)

Barack Obama objavio je dvije ljetne glazbene liste za odmor. Indie rock, klasici američke glazbe, malo repa i angažirani autori na listama su koje je Obama objavio na streaming servisu Spotify. Spisak svojih omiljenih pjesama i glazbenika Obama je prvi put objavio prošle godine, također u kolovozu.

I ove su godine na listama, jednoj za dan, a jednoj za večer, klasici američke glazbe Billie Holiday, Nina Simone, Miles Davis ili grupa Beasty Boys, ali i alternativni rock Courtney Barnett i numere indie folk benda iz Los Angelesa "Edward Sharpe and the Magnetic Zeros".

Američki predsjednik slušat će ovog ljeta i angažirane skladbe poput "Forever Begins" repera Commona o borbi za građanska prava ili hit s feminističkom porukom "Criminal" Fione Apple.

Na listi su i Caetano Veloso, ikona brazilske glazbe i jedan od osnivača Tropicalie. Obama je na listu ubacio njegovu obradu meksičke pjesme "Cucurrucucu Paloma".

Predsjednik SAD-a slušat će i "Me Gustas Tu" Manu Chao, francuskog autora španjolskog porijekla, ali i pop laganice Janet Jackson, soul pjevačice Janelle Monae i blues Garyja Clarka mlađeg.

13.08.2016. 13:19:00
http://m.metro-portal.hr/ljetna-glazba-za-opustanje-by-barack-obama/99579/