« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci

Laž je da su mobiteli štetni za zdravlje

Opasnost od nekih bolesti ne raste s uporabom mobilnog uređaja

Djeca trebaju biti ‘oprezna’ prilikom upotrebe mobitela, jer su kod njih prisutne nejasnoće oko mogućih zdravstvenih rizika
Djeca trebaju biti ‘oprezna’ prilikom upotrebe mobitela, jer su kod njih prisutne nejasnoće oko mogućih zdravstvenih rizika
Više o

mobiteli

,

uporaba mobitela

,

korištenje mobitela

,

Sigmar Gabriele

,

sigurnost mobitela

,

BUND

Upotreba mobitela kod odraslih ne ostavlja nikakve zdravstvene posljedice pa tako i ne donosi sa sobom povećanu opasnost od raka, kako se do sada spekuliralo, proizlazi iz rezultata prve dugogodišnje studije o štetnosti upotrebe mobilnih telekomunikacijskih uređaja Njemačkog državnog ureda za zaštitu od zračenja.

- Sadašnje dopuštene granice elektronskog zračenja za mobitele i bežične telefone su više nego dostatne - rekao je njemački ministar zaštite okoliša Sigmar Gabriele.

On je napomenuo da šestogodišnje istraživanje nije pokazalo nikakvu povezanost upotrebe mobitela sa zdravstvenim promjenama. U to su uključeni rak, ali i glavobolja i nesanica.
- Opasnost od moždanog tumora ne raste upotrebom mobitela - rekao je Gabriel.

Samo za odrasleŠestogodišnje opsežno istraživanje u Njemačkoj nije pokazalo nikakvu povezanost upotrebe mobitela sa zdravstvenim promjenama. U to su uključeni rak, ali i glavobolja i nesanica. Istraživanje se odnosi samo na odrasle osobe. 

Ministar je istodobno izjavio da studija nije mogla isključiti moguće negativne posljedice telefoniranja mobilnim uređajima za djecu. - Pogotovo kod djece mlađe od 12 godina prisutne su mnogobrojne nejasnoće oko mogućih zdravstvenih rizika -  rekao je Gabriel.

Njemački ured za zaštitu od zračenja stoga i dalje preporučuje ‘oprez’ prilikom upotrebe mobilnih uređaja kod djece. Nevladin Savez za zaštitu okoliša (BUND) zatražio je stoga preventivnu zabranu upotrebe mobitela za djecu.

- Toliko dugo dok pred nama ne leže pouzdane studije o utjecaju zračenja, mobiteli bi za djecu trebali biti zabranjeni - smatra čelništvo BUND-a. (HINA) 

17.06.2008. 23:59:04
Novi komentar
nužno
nužno