« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
STVARNO?

Lakše malo s tjesteninom

Mnogi će se složiti da ne postoji ništa bolje od obroka s tjesteninom (i mi među njima), no stvarno treba paziti...

Pazite malo...
Pazite malo... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

tjestenina

,

negativne posljedice

Konzumacija tjestenine može dati energiju i bogata je važnim nutrijentima, ali konzumacija velimkih količina tjestenine može imati negativne posljedice na vaše zdravlje.

Portal EatThis donosi pet neželjenih posljedica koje se s vremenom mogu javiti ako jedete velike količine tjestenine.

Nedostatak ključnih nutrijenata - ako jedete tjesteninu nekoliko puta tjedno, moglo bi vam nedostajati raznovrsnosti u prehrani i time bi vam moglo nedostajati nekih ključnih nutrijenata. Umjesto da jedete istu stvar iznova, promijenite to kako biste bili sigurni da dobivate sve vitamine i minerale koje vaše tijelo treba. Također možete isprobati nove tjestenine bazirane na grahoricama kako biste dobili više vlakana i proteina.

Povećani krvni tlak - u studiji objavljenoj u časopisu Metabolism, česta konzumacija rafiniranih ugljikodirata kao što je rafinirana tjestenina je povezana s povećanjem krvnog tlaka. Visoki krvni tlak može izložiti vaše tijelo riziku za razvoj srčanih bolesti.

Rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti - ako često jedete tjesteninu baziranu na bijelom brašnu mogli biste imati povećani rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti ako je jedete prečesto.

Veći rizik za razvoj dijabetesa - postoji mnogo faktora koji su ključni za razvoj dijabetesa, uključujući obiteljsku povijest i životni stil. Prema nekim studijama, prehrana bogata ugljikohidratima povezana je s povećanim rizikom od razvoja dijabetesa. S obzirom na to da je tradicionalna tjestenina izvor ugljikohidrata, čestom konzumacijom velikih količina tjestenine u sebe možete unijeti previše ugljikohidrata i dovesti svoje tijelo u opasnost.

Unos višak kalorija i gomilanje kilograma - dok jedete tjesteninu u umjerenim količinama, to nije direktno povezano s viškom kilograma, ali tjestenina ima tu tendenciju da je pojedemo previše. Jedno posluživanje bi trebalo biti pola šalice, ali ljudi jedu puno više od toga, pogotovo u restoranu. Konzumacijom previše tjestenine unosite previše kalorija što dovodi do neželjenog gomilanja kilograma.

31.01.2022. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    31.01.2022. 21:00
    Puuuuuuno deblja
Novi komentar
nužno
nužno