« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
KONAČNO ISTINA:

Kultura lagodnog življenja na kredit je definitivno završila

Na sastanku čelnika 27 zemalja članica EU, predsjednik Europskog parlamenta apelirao je na političare da građanima kažu istinu

Kredit
Kredit (Arhiva)
Više o

krediti

,

Europski parlament

,

kreditne kartice

,

Jerzy Buzek

Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek zauzeo se u četvrtak u Bruxellesu na sastanku čelnika 27 zemalja članica EU-a za to da se europskim građanima otvoreno kaže da se više ne može živjeti zaduživanjem na kreditnu karticu.

"Kada poduzimamo reforme moramo biti potpuno otvoreni prema našim građanima. Moramo im reći istinu - da se mora okončati kultura življenja na kreditnu karticu, s posuđenim novcima", rekao je Buzek na početku sastanka na vrhu zemalja članica Europske unije.

Čelnici EU-a započeli su u četvrtak u Bruxellesu jednodnevni sastanak na vrhu na kojem će pokušati dogovoriti mjere za jačanje proračunske discipline i veću koordinaciju gospodarskih politika kako bi se spriječilo ponavljanje sadašnje dužničke krize u zemljama članicama.

Svaki summit EU-a tradicionalno započinje sastankom s predsjednikom Europskog parlamenta.

"Moramo platiti račun, u suprotnom, ukrast ćemo našoj djeci nasljedstvo, a vjerojatno i njihovoj djeci. Moramo reći našim građanima da ćemo morati imati dulji radni dan, kasnije odlaziti u mirovinu i živjeti unutar naših mogućnosti", istaknuo je Buzek u svom govoru čelnicima.

Buzek je rekao da je stanje u Europi gore nego u Sjedinjenim Državama i novim gospodarskim silama. Zauzeo se za jaču koordinaciju gospodarskih politika na razini svih 27 zemalja članica, a ne samo eurozone, što je donedavno tražio francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

"Uz monetarnu uniju moramo imati i ekonomsku uniju, s koordiniranim fiskalnim i financijskim politikama i na taj način stvoriti temelje za izlaz iz krize. Svih 27 zemalja članica mora biti u u to uključeno", rekao je Buzek.(hina/metro-portal)

>>Gerald Celente, futurolog, predviđa raspad sistema 2012., kriza počinje ove godine

17.06.2010. 13:55:28
Novi komentar
nužno
nužno