objavljeno 17.06.2010. 13:55:28
KONAČNO ISTINA:

Kultura lagodnog življenja na kredit je definitivno završila

Na sastanku čelnika 27 zemalja članica EU, predsjednik Europskog parlamenta apelirao je na političare da građanima kažu istinu

Kredit
Kredit (Arhiva)

Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek zauzeo se u četvrtak u Bruxellesu na sastanku čelnika 27 zemalja članica EU-a za to da se europskim građanima otvoreno kaže da se više ne može živjeti zaduživanjem na kreditnu karticu.

"Kada poduzimamo reforme moramo biti potpuno otvoreni prema našim građanima. Moramo im reći istinu - da se mora okončati kultura življenja na kreditnu karticu, s posuđenim novcima", rekao je Buzek na početku sastanka na vrhu zemalja članica Europske unije.

Čelnici EU-a započeli su u četvrtak u Bruxellesu jednodnevni sastanak na vrhu na kojem će pokušati dogovoriti mjere za jačanje proračunske discipline i veću koordinaciju gospodarskih politika kako bi se spriječilo ponavljanje sadašnje dužničke krize u zemljama članicama.

Svaki summit EU-a tradicionalno započinje sastankom s predsjednikom Europskog parlamenta.

"Moramo platiti račun, u suprotnom, ukrast ćemo našoj djeci nasljedstvo, a vjerojatno i njihovoj djeci. Moramo reći našim građanima da ćemo morati imati dulji radni dan, kasnije odlaziti u mirovinu i živjeti unutar naših mogućnosti", istaknuo je Buzek u svom govoru čelnicima.

Buzek je rekao da je stanje u Europi gore nego u Sjedinjenim Državama i novim gospodarskim silama. Zauzeo se za jaču koordinaciju gospodarskih politika na razini svih 27 zemalja članica, a ne samo eurozone, što je donedavno tražio francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

"Uz monetarnu uniju moramo imati i ekonomsku uniju, s koordiniranim fiskalnim i financijskim politikama i na taj način stvoriti temelje za izlaz iz krize. Svih 27 zemalja članica mora biti u u to uključeno", rekao je Buzek.(hina/metro-portal)

>>Gerald Celente, futurolog, predviđa raspad sistema 2012., kriza počinje ove godine

17.06.2010. 13:55:28
http://m.metro-portal.hr/kultura-lagodnog-zivljenja-na-kredit-je-definitivno-zavrsila/42818/