« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
sesvete

Krvava pljačka banke u Sesvetama - naselje pod opsadom policije

Krunoslav Borovec potvrdio da je jedan policajac preminuo, a ranjena su još četiri

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (arhiva)
Više o

pljačka banke

,

pljačka u Sesvetama

Na mjestu pljačke poslovnice Raiffeisen banke u Sesvetama u kojoj je predvečer ubijen jedan policajac, a četvorica policajaca ranjena, još traje očevid, a cijelo je naselje okruženo policijom među kojima su i specijalci pod punom opremom.

"Oko 18,15 sati dobili smo dojavu o razbojstvu u banci. Na mjesto događaja došle su dvije policijske ophodnje sa šest policijskih službenika. Policajci su došli do banke i ušli da vide što se događa. U jednom trenutku počinitelj je na njih otvorio paljbu iz vatrenog oružja. Tom prilikom jedan policijski službenik je ranjen, a jedan smrtno stradao. Nakon toga počinitelj s oružjem bježi iz banke, a 300-injak metara od banke presreće ga druga ophodnja. On ponovno otvara vatru i ranjava ostale," izjavila je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Ranjeni policajci smješteni su u bolnice, dodala je Ljuba, koja nije htjela govoriti u koje su bolnice prevezeni niti o kakvim je ozljedama riječ.

Uz policiju, očevid na mjestu događaja obavila je istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Vanda Senta.

Na mjestu događaja neslužbeno se doznaje da je ubijen mladi policajac, koji je tek nedavno dobio policijsku značku.

Također, doznaje se da policija traga za još jednim razbojnikom, koji se navodno uspio sakriti u obližnju zgradu. Cijeli blok udaljen nekoliko stotina metara od banke, u kojemu je ulica Jakova Gotovca, gdje su ranjena trojica policajaca, okružen je policijskom trakom, a na tom području raspoređeni su policijski specijalci pod punom opremom.

05.05.2009. 22:06:00
Novi komentar
nužno
nužno