« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
ipak trojica

Uhićen i treći pljačkaš iz Sesveta

Poginuli policajac spriječio majku s djetetom da uđu u banku tijekom pljačke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

pljačka banke

,

pljačka Sesvete

,

Kazimir Dužnović

,

Ivan Grbavac

Odmah nakon pljačke policiji se predao osumnjičeni ubojica policajca Kazimir Dužnović, drugi je ulovljen nakon kraće potjere, dok je trećeg MUP uhitio noćas između 3 i 4 sata. Potreseni ravnatelj policije Faber sinoć je istakao da je ovo najtragičniji događaj u povijesti policije nakon Domovinskog rata i izrazi sućut obitelji poginulog Ivana Grbavca.

Stradali policajac tek je završio obuku i ubijen je na prvom ozbiljnijem zadatku u svojoj kratkoj karijeri, tijekom pljačke poslovnice Raiffeisen banke u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama. Tek pred tjedan dana izdana mu je dozvola za nošenje oružja.

Policija osnovano sumnja da ga je ubio Kazimir Dužnović, koji je tek izašao iz zatvora u Remetincu, a policija ga ima u svojim evidencijama već duže vrijeme.

Pljačkaš je upao u banku, pucao i dao se u bijeg u vrijeme kada je naselje puno ljudi, a policija ga je uhitila u zgradi nedaleko od osnovne škole i vrtića. Nakon što je pucao na policajce, pljačkaš je pobjegao iz banke i počeo bježati Ulicom Jakova Gotovca. Ondje su ga presreli policajci iz druge ophodnje. U želji da pobjegne policiji, zapucao je i na njih i ranio još dvojicu policajca.

Identitet trećeg uhićenog još nije poznat javnosti.

06.05.2009. 09:28:01
Novi komentar
nužno
nužno