« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Sve je spremno za EP u karateu

Od 8. do 10. svibnja u Domu sportova će nastupiti 800 natjecatelja iz 34 zemlje.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Mišćević, CROPIX)
Više o

Dom sportova

,

Ljubo Jurčić

,

Zlatko Horvat

,

EP u karateu

,

Stjepan Čelan

,

karate

,

Hrvatski karate savez

,

Boško Lozica

,

Jelena Kovačević

,

Petra Wolf

,

Mirna Šenjug

,

Danil Domdjoni

,

Marko Lucić

,

Danijel Vučić

Što se organizatora tiče 44. europsko prvenstvo u karateu moglo bi se održati i danas izjavio je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan.

Po riječima dopredsjednika Organizacijskog odbora Ljube Jurčića na prvenstvu, koje će se od 8. do 10. svibnja održati u Domu sportova, nastupit će 800 natjecatelja iz 34 zemlje, a ovo EP bi trebalo postaviti i nove više standarde u organizaciji velikih natjecanja u karateu i biti jedno od oglednih natjecanja da ovaj šport bude uvršten na program Olimpijskih igara.

Organizatori su uvjereni da će sva tri dana dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta jer se Grad Zagreb pobrinuo da sve ulaznice budu besplatne.

"Uvjeren sam da će i ova manifestacija, kao i nedavno Svjetsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju, izazvati veliki interes kod ljubitelja športa iz inozemstva i naše zemlje koji će na raspolaganju imati 5.000 mjesta u odlično uređenom Domu športova", kazao je zamjenik pročelnice za obrazovanje, kulturu i šport zagreba Boško Lozica.

Trener naše ženske karate reprezentacije Dragutin Galin kazao je da sve naše djevojke u pojedinačnim konkurencijama imaju izgleda za osvajanje odličja, ali da se najviše očekuje od Jelene Kovačević u kategoriji do 55 kg i Petre Volf (-68 kg).

Dvostruka europska prvakinja u katama Mirna Šenjug ima jedinstvenu prigodu da bude prva sportašica koja će se tri puta za redom okititi naslovom najbolje na Starom kontinentu.

"Ne opterećujem se time jer je put do medalje dug, a moje kolegice i ja smo spremne da i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji osvojimo odličja" kazala je Mirna.

Po riječima izbornika muške reprezentacije Zlatka Horvata naši reprezentativci, koji su s pripremama počeli u siječnju, nikada nisu ovako spremni dočekali nastup na velikom natjecanju.

"Nemamo što kriti aktualni svjetski i europski prvak Danil Domdjoni je apsolutni favorit u konkurenciji do 60 kg, ali i ostali naši predstavnici, a prije svih Marko Lucić (-67kg) i Danijel Vučić (+84) će se boriti za odličja. Međutim, mene više zanima medalja u momčadskom natjecanja jer je ona pravi pokazatelj razvijenosti karatea u nekoj zemlji, a ja sam uvjeren da Hrvatska pripada malom krugu zemalja koje s pravom mogu računati na odličja. (hina/metro-portal)

05.05.2009. 15:59:11
Novi komentar
nužno
nužno