« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PRIMJER I INSPIRACIJA

Kosor pozvana u članstvo Vijeća žena svjetskih lidera

Vijeće žena svjetskih lidera osnovale su 1996. tadašnja islandska predsjednica Vigdis Finnbogadottir i Laura Liswood, glavna tajnica vijeća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

tarja halonen

,

vijeće žena svjetskih lidera

Finska predsjednica Tarja Halonen, ujedno predsjedateljica Vijeća žena svjetskih lidera, pozvala je predsjednicu hrvatske vlade Jadranku Kosor u članstvo u tom vijeću, priopćio je u srijedu vladin ured za odnose s javnošću.

Halonen je u pismu čestitala premijerki na dosadašnjem radu i vodstvu i istaknula da su njezina "karijera i služba primjer i inspiracija ženama kako bi preuzele svoje zasluženo mjesto s muškarcima na najvišim dužnostima". Dodala je da su članice vijeća ponosne što je predsjednica vlade Kosor čelnica svoje zemlje.

Vijeće žena svjetskih lidera osnovale su 1996. tadašnja islandska predsjednica Vigdis Finnbogadottir i Laura Liswood, glavna tajnica vijeća. Cilj vijeća je potaknuti sadašnje i bivše predsjednice država, vlada i ministrice da sudjeluju u zajedničkim aktivnostima od ključne važnosti za žene.

Vijeće osigurava platformu za žene čelnice na najvišim položajima kako bi mogle podijeliti zajednička iskustva i biti od pomoći jedna drugoj kao svjetski vođe. Vijeće s ponosom naglašava da su gotovo sve žene koje su u ovom trenutku predsjednice država ili vlada njihove članice, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

07.04.2010. 19:35:32
Novi komentar
nužno
nužno