« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VAŽAN DOGAĐAJ

Kerum ne želi spriječiti održavanje Croatia Boat Showa

Gradonačelnik Splita opovrgava optužbe Vicencija Blagaića koji tvrdi da Kerum sajam ne želi u gradu pod Marjanom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić/Cropix)
Više o

Croatia Boat Show

,

Željko Kerum

,

Vicencije Blagaić

,

Profectus

Ured splitskoga gradonačelnika Željka Keruma danas je opovrgnuo optužbe Vicencija Blagaića, direktora tvrtke "Profectus", koja je organizirala sajam nautike "Croatia Boat Show", po kojima on kao gradonačelnik želi spriječiti da se taj sajam održi u Splitu od 10. do 18. travnja ove godine.

Blagaić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao kako Kerum "na svaki način želi zaustaviti" taj sajam, a u priopćenju iz Kerumova ureda se ističe da gradonačelnik podupire taj sajam kao važan gospodarski događaj.

Od grada Splita i gradonačelnika Keruma ne postoje nikakve opstrukcije oko održavanja te manifestacije, navodi se u priopćenju u kojem se objašnjava da je organizator sajma - tvrtka "Profectus" zatražila dozvolu za korištenje površine na Rivi na 15 dana te joj je, po rješenju o visini zakupnine za korištenje javnih gradskih površina na području grada Splita, na traženih 1.002 metra četvorna dostavljena ponuda od pet kuna po metru četvornome, što je ukupno 75.150 kuna. Podsjeća se da je zakupnina po metru četvornome lani bila ista te je jasno da grad zakupninom za 2010. ni na koji način nije opstruirao taj sajam.

"Nije nam jasno da Blagaić kao organizator sajma napada grad" s obzirom na njegov dug gradu od 82.500 kuna po zaključku o dodjeli na privremeno korištenje javne gradske površine, Obale Hrvatskog preporoda "Profectusu" d.o.o., iz 2009. godine, stoji u priopćenju iz ureda.

Podsjeća se i kako je tvrtka "Profectus" trebala popraviti kamenu površinu na Trgu Republike, što, kako se tvrdi u priopćenju, nije učinila u potpunosti.

"Činjenica je da je tvrtka 'Profectus' proteklih dana bez dozvole Konzervatorskog odjela u Splitu izvela određene radove na Rivi u sklopu zaštićene urbanističke cjeline" te je od tog odjela dobila rješenje o privremenom prekidu radova, navodi se u priopćenju iz ureda splitskoga gradonačelnika. (hina/metro-portal)

07.04.2010. 20:23:44
Novi komentar
nužno
nužno