« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
Još bolji od rasola

Koristi soka od svježeg kupusa

Rasol se uvijek smatrao korisnim lijekom za mnoge boljke, a rijetko se razmišljalo o tome da velika količina soli u njemu može imati i neke negativne posljedice.

Napravite sok od svježeg kupusa
Napravite sok od svježeg kupusa (Arhiva)
Više o

kupus

,

svježi kupus

,

sok od kupusa

Svježi kupus obiluje vitaminima i mineralima, a spriječava gastritis i čir. Ipak, kod nekih osoba izaziva nadimanje, pa mu treba ograničiti uzimanje ili ga u potpunosti izbjegavati.

Sok od zelja također se koristi u obrani organizma od tumora želuca, debelog crijeva, dojke i pluća, a također ima blago laksativno svojstvo i pomaže jačanju krvi u slučaju anemije. Zahvaljujući velikim količinama vitamina C, folne kiseline, kalcija, kalija i magnezija, u osoba koje ga često piju jača imunitet.

Sadrži vrlo malo kalorija, pa se preporuča osobama koje pokušavaju smršaviti, a za vanjsku uporabu koristi se u slučaju čireva i rana na koži.

Kako ga spremati?

Slatki kupus najbolje je oprati pa narezati na komade i izmiksati u sokovniku. U njega se ne dodaju nikakvi zaslaživači, a može ga se kombinirati s drugim vrstama povrća.

Ako ga koristite kao lijek za želudac, poželjno ga je piti samog ili sa sokom od mrkve. Kao alternativan lijek za želudac pije se tri puta dnevno po 1 dl, 30 minuta prije jela. 

29.07.2017. 15:41:00
Novi komentar
nužno
nužno