« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
STVARNO?

Konačni dokaz - žene obožavaju bradate muškarce, evo i zašto

Ponavljanje je majka mudrosti, stoga nije na odmet spomenuti još jednom da su muškarci s bradom damama privlačniji, od onih bez, no ima jedna kvaka u toj priči...

Zašto su privlačni bradati frajeri?
Zašto su privlačni bradati frajeri? (Arhiva)
Više o

žene

,

privlačnost

,

brada

,

bradati muškarci

Iako smo se o ovome već toliko puta raspisali da imam osjećaj da se pomalo ponavljamo. No, kako kažu, ponavljanje je majka mudrosti, stoga nije na odmet spomenuti još jednom da su muškarci s bradom damama privlačniji, od onih bez, no ima jedna kvaka u toj priči.

Istraživanje koje je provedeno na Sveučilištu St. Andrews, najstarijem sveučilištu u Škotskoj, a čiji su rezultati objavljeni u časopisu Evolution and Human Behavior (Evolucija i ljudsko ponašanje) govore upravo o tome da dame biraju bradate muškarce.

Pojasnimo malo.

Naime, 700 volontera, koji su bili uključeni u ovo istraživanje, pokazane su slike 37 muških lica od kojih su neki bili obrijani, a neki su imalo brade. Zadatak je bio da muška lica poslože odnosno ocijene po tome koliko su im privlačni.

Rezultati su bili prilično jasni - muškarci s bradom generalno su atraktivniji od muškaraca bez brade.

Znanost koja leži iza toga govori da brada vizualno proširuje glavu muškarca. Muškarci s nešto širom glavom znak su da su za vrijeme puberteta imali veče količine hormona testosterona. Što se evolucije tiče žene vole muškarce sa širim glavama.

Ključni faktor u toj priči je čeljust muškarca. Ako muškarac ima već prirodno veliku čeljust onda bi bradom još dodatno proširio, vizualno proširio, svoju glavu što pak bi dovelo do negativnih rezultata.

Muškarci koji pak imaju malu, slabu čeljust, bradom je dodatno vizualno prošire i budu privlačniji suprotnom spolu.

Sve o bradatim muškarcima, bradama i općenito muškim stvarima pročitajte na portalu Gentleman.hr

18.03.2017. 19:45:00
Novi komentar
nužno
nužno