« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
DVOSTRUKA MJERILA

Koliko zapravo buljimo u ekrane mi, a koliko djeca?

Kad se roditelje pitalo kakav primjer daju djeci kad je u pitanju korištenje televizora, računala i smartphona, velika većina dala je sama sebi - odličnu ocjenu jer, eto, oni su kao odlični uzori

Puno smo gori od djece
Puno smo gori od djece (Arhiva)
Više o

djeca

,

računala

,

gadgeti

,

ekrani

Vrijeme provedeno za ekranom često postaje ekstremno dugo, a većina se članaka bavi količinom vremen koje tako provode djeca i tinejdžeri, no tek poneki spominje i one koji bi trebali biti uzor - roditelje.

E, pa podaci su i više nego zastrašujući, pokazalo je novo istraživanje provedeno u SAD, no gotovo smo sigurni da bi se vrlo slični rezultati dobili i kod nas. Brojke - prosječni roditelj proveden za ekranom 9 sati i 22 minute.

OK, reći ćete, pa oni rade za računalima, zarađuju ... no, kako onda objasniti da su samo 90 minuta prijavili kao vrijeme provedeno za ekranom na radnom mjestu, a 7 sati i 43 minute kao osobno vrijeme?!

Naravno, kad se roditelje pitalo kakav primjer daju djeci kad je u pitanju korištenje televizora, računala i smartphona, velika većina dala je sama sebi - odličnu ocjenu jer, eto, oni su kao odlični uzori ... Uz to, misle da su oprezni kad su u pitanju opasnosti i rizici upotrebe novih tehnologija za djecu.

Ne čudi stoga da ih čak 94 posto misli da je tehnologija dobra za djecu kad se radi o radu za školu i obrazovanju ...

Izračunajte sami - koliko ste vi sati dnevno pred nekim ekranom?

08.12.2016. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno