« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
ZNATE LI?

Koliko vas umaraju djeca?

Istraživanje je potvrdilo ono što već roditelji sigurno znaju. Pripremanje djece za školu i različite obveze sigurno nije jednostavan posao

To vam je još jedan dan više...
To vam je još jedan dan više... (Arhiva)
Više o

djeca

,

umaranje

Koliko je lako ili teško poslati klinca u školu? Vjerovali ili ne, roditelji preko tjedna odrade još jedan radni dan pripremajući djecu za školu, što su oni već vjerojatno znali.

Pa ako se u petak osjećate kao da ste odradili jedan dan više, istraživači potvrđuju da jeste.

Doručak, pranje zuba i odijevanje znači da ćete zakasniti, nikad nema kraja, a onda nije čudno što se osjećate iscrpljeno. Svaki roditelj to zna, a sad je to potvrdilo i istraživanje.

Istraživanje je napravilo Kellogg, a ispitano je 2000 roditelja školske djece. Otkriveno je da su roditelji napravili dodatnih deset sati tjedno kako bi pripremili djecu za školu uz sve ostalo što rade - posao, kućanski poslovi i sl.

Broj zadataka popeo se na 43.

Čini se da ih je puno ali tu su očite stvari kao traženje odjeće, odabir čarapa, pakiranje užine za školu, pripremanje večere i sl.

Ovo ispitivanje je spomenulo neke događaje koji se često događaju u stvarnom životu - polijevanje soka na odjeću kada je dijete potpuno spremno.

Istraživači su otkrili da roditeljima treba sat do dva dnevno kako bi obavili sve ove zadatke pa se prosječni roditelj budi u šest ujutro.

"Htjeli smo otkriti kako izgledaju stvarna jutra roditelja kada imaju školsku djecu", kaže Jeremy Harper za Babyology.

14.09.2020. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno