« Seks
objavljeno prije 18 dana i 2 sata
ZANIMLJIVO

Koliko seksa imaju udane žene?

Istraživanja pokazuju da seksualna aktivnost obično opada kako brak odmiče, no to ne mora nužno značiti pad u kvaliteti odnosa

Zapravo.... ;)
Zapravo.... ;) (Arhiva)
Više o

seks

,

udane žene

Koliko seksa imaju udane žene tema je koja se često pojavljuje u razgovorima o braku i intimnim odnosima. Seksualna učestalost u braku može varirati ovisno o nizu faktora, uključujući dob, zdravlje, duljinu braka, zadovoljstvo u vezi i razne druge osobne i vanjske okolnosti.

Istraživanja pokazuju da seksualna aktivnost obično opada kako brak odmiče, no to ne mora nužno značiti pad u kvaliteti odnosa. Prema nekim studijama, prosječan broj seksualnih odnosa za bračne parove u ranim fazama braka može biti od jednog do tri puta tjedno. Kako godine prolaze, taj broj često pada, te se može smanjiti na jednom ili dva puta mjesečno. Naravno, ti podaci su prosječni i ne odnose se na sve parove jednako - individualna iskustva značajno variraju.

Važno je naglasiti da seksualna učestalost nije nužno pokazatelj zadovoljstva brakom. Neki parovi imaju rjeđe odnose, ali su izrazito zadovoljni kvalitetom intimnog života. Kod drugih, češća seksualna aktivnost ne mora značiti i emocionalno ispunjenje. Ključan faktor u bilo kojem braku je komunikacija između partnera. Parovi koji otvoreno razgovaraju o svojim potrebama, željama i eventualnim problemima u seksualnom životu često imaju zadovoljnije i ispunjenije odnose.

Također, na seksualnu aktivnost u braku utječu i drugi faktori, poput stresa, roditeljskih obaveza, karijere, zdravstvenih problema i hormonalnih promjena, posebice kod žena tijekom menopauze. Hormonske promjene mogu smanjiti seksualnu želju, no to ne znači kraj seksualne intimnosti. Uz podršku partnera i stručnu pomoć, moguće je održati zdravu seksualnu vezu.

Zanimljivo je da sve više studija pokazuje kako se seksualni život može poboljšati u kasnijim godinama braka, osobito nakon što djeca odrastu i parovi ponovno pronađu vrijeme jedno za drugo. Dakle, iako statistike pokazuju određeni pad u učestalosti, mnogi parovi otkrivaju nove načine uživanja u intimnosti.

U konačnici, svaka žena i svaki brak su različiti. Važno je razumjeti da "normalno" ne postoji kada je riječ o seksualnoj učestalosti - najbitnije je da su oba partnera zadovoljna i da se osjećaju povezano, kako emocionalno, tako i fizički.

06.10.2024. 19:55:00
Novi komentar
nužno
nužno