« Seks
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
HE HE

Koliko se trebate seksati u dvadesetima, tridesetima...

Nakon svih žalopojki ostaje pitanje - koliko je seksa stvarno u redu, ako uzmemo u obzir godine

Koliko seksa je stvarno dovoljno?
Koliko seksa je stvarno dovoljno? (Arhiva)
Više o

seks

,

tridesete

,

dvadesete

,

prosjek

,

količina seksa

Seksa često nema dovoljno, barem ako pitate muškarce (koji će se žaliti javno), ali i žene (koje će se žaliti samo frendicama na kavi). Nakon svih žalopojki ostaje pitanje - koliko je seksa stvarno u redu, ako uzmemo u obzir godine.

Posla oko istraživanja prihvatio se poznati Kinsey institut, a rezultati nisu preveliko iznenađenje - aktivniji seksualni život imaju mlađe osobe, koje se u dobi između 18. i 29. godine života seksaju se u prosjeku 112 puta godišnje, odnosno dvaput tjedno.

Tridesetogodišnjaci imaju seks nešto rjeđe, točnije 86 puta godišnje ili 1,6 puta tjedno, dok se četrdesetogodišnjaci seksaju gotovo dvostruko rjeđe od dvadesetogodišnjaka, tek 69 puta godišnje.

'Starenjem se sve češće javljaju kronične bolesti koje narušavaju zdravlje, što se negativno odražava na učestalost i kvalitetu seksualne aktivnosti', izjavio je dr. Justin Lehmiller, jedan od znanstvenika s Kinseyja koji je proveo istraživanje.

Zanimljivo je da istraživanje nije obuhvatilo skupinu pedesetogodišnjaka, kao ni skupinu treće životne dobi, što potvrđuje rezultate drugog istraživanja prema kojima se ignorira njihova seksualnost.

19.08.2017. 21:37:00
Novi komentar
nužno
nužno