« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
BEZ KALORIJA

Kokosova voda za zdravlje duha i tijela

Ukusna kokosova voda odličan je antioksidans, poboljšava probavu i metabolizam, a Madonna tvrdi da i pomlađuje

Kokos
Kokos (Shutterstock)
Više o

piće

,

zdravlje

,

Mila Kunis

,

Diva

U potrazi za savršenim pićem koje je niskokalorično i zdravo poput vode, ali ujedno bogato okusom i mirisom Amerikanci su pronašli kokosovu vodu. Pritom se ne radi o kokosovom mlijeku već o bistroj tekućini iz još zelenog kokosa.

Kokosova voda je iznimno ukusna i gotovo nema kalorija. Prije se hladna, a po prirodi je izotonična, puna vitamina i minerala. Madonna je navodno toliko oduševljena vodom da je jednom proizvođaču poslala velikodušnu novčanu donaciju kao potporu za daljnji rad.

>>Supehrana: kokos

I dok američke zvijezde već duže vrijeme piju kokosovu vodu kao sportsko piće, trend se polako počeo širiti i prema Europi. Pojavljuje se sve više distributera, a piće se može nabaviti u svim boljim prodavaonicama zdrave hrane. Proizvođači su, osim klasične kokosove vode, osmislili i onu s okusima pa su tako popularni ananas i brusnica.

Kokosova voda je iznimno osvježavajuća pa se uglavnom pije nakon sportskih aktivnosti. Djeluje kao prirodan antioksidans, poboljšava probavu i metabolizam, uravnotežuje pH, a navodno pomaže i u borbi protiv mamurluka. U kombinaciji s votkom postala je i novo 'in' piće na tulumima. 

17.08.2011. 14:45:00
Novi komentar
nužno
nužno