« Zdravlje
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
zdravlje u kinu

Kokice kao superhrana

Vjerovali ili ne, kokice zapravo nisu tako štetne kako se misli, štoviše upravo obrnuto

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

zdrava hrana

,

antioksidans

,

kokice

,

polyphenol

O da, volimo ih u svim oblicima, pokrivene putrom, solju, karamelom ili nečim sličnim u mraku kina, a obično ih dobro zalijemo i velikom colom. Američki su istraživači zaronili ispod površine i ustanovili da su dobre za zdravlje.

Naime, obične kokice, bez preljeva, pune su antioksidansa polyphenola koji je poznat po pozitivnim učincima u borbi protiv bolesti srca i karcinoma, barem tako pokazuje istraživanje provedeno ove godine na Sveučilištu u Scrantonu.

„Kokice su odličan zalogaj od integralnog kukuruza s puno antioksidansa i 5 grama vlakana u jednoj porciji. No, dodavanje ulja udvostručava kalorije. Ipak, učinci kokica na zdravlje mogu se usporediti s integralnim žitaricama", tvrdi za Metro dr. Vinson, voditelj istraživanja.

Ima li boljeg razloga za prženje jedne porcije ...

31.08.2009. 00:10:41
Novi komentar
nužno
nužno