« Seks
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
GAŠENJE STRASTI

Koje su vaše pogreške nakon seksa?

Partner koji koji se nakon vođenja ljubavi počne baviti nečim potpuno drugim obično seks vidi kao dužnost koju treba obaviti, a ne kao čin užitka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

sex

,

seks

,

strast

,

partneri

Scena: Upravo ste u sred vatrenog seksualnog čina. Kako se bliži vrhunac, osjećate nevjerojatan užitak. Kad sve završi, vaš partner ustaje i počinje čitati novine ili jednostavno zaspi kao klada. Kakvo grubo gašenje strasti, zar ne?

To su samo neke od pogrešaka koje partneri često prave nakon seksa. Možda su muškarci napokon uspjeli zadovoljiti ženu u krevetu i možda su žene napokon odlučile isprobati nešto novo kako bi ugodile dragome, ali sitnice nakon toga mogu potpuno pokvariti doživljaj. Što u biti govore te pogreške? Govore to da ste se seksali isključivo radi samoga seksa i kako biste to obavili te se mogli prepustiti nekim drugim aktivnostima. Ili još gore, to dokazuje da vam je tijekom vođenja ljubavi na pameti bilo nešto sasvim treće.

Isko su pogreške koje ćemo navesti na kraju uglavnom nenamjerne, često za posljedicu imaju smanjenje strasti, razočaranje, ljutnju i tugu partnera koji ostaje u krevetu. Jednostavno, ubijaju seksualno raspoloženje. Mnogi partneri često ne shvaćaju da se naglim prebacivanjem iz seksualne klime, znači nakon čina, u sasvim drugačiju klimu kod drugog partnera vodi kao veliki minus - pitanje je koliko će „ostavljeni" imati volje i želje da ponovo spava s partnerom kojemu je gledanje televizije zanimljivije od postseksualnog maženja i druženja.

Dr. Pushkar Gupta, renomirani seksualni terapeut iz Chandigarha u Indiji, kaže da partner koji nakon vođenja ljubavi počne se baviti nečim potpuno drugim obično seks vidi kao dužnost koju treba obaviti, a ne kao čin užitka. Pa koje su to pogreške koje partneri  često čine nakon seksa? Obratite pozornost na njih i izbjegavajte ih tako da kad se idući put prepustite intimnim igrama produljite vrijeme užitka i ojačate seksualnu povezanost.

Nikako ne smijete zaspati. Ovo je najčešća pogreška. Došli ste do orgazma, okrenuli ste s i zaspali. Nema glupljeg načina da završite intimne igre. Partner koji ostaje budnim osjećat će se zapostavljenim i sav vaš trud koji ste uložili u njegovo zadovoljavanje past će u vodu. Ostanite budni, mazite se, pričajte i cijenite izvedbu, kako svoju tako i partnerovu.

Ne ići u kupaonicu. Zajedničko tuširanje idealna je tehnika predigre. No trčanje u kupaonicu odmah nakon seksa nije poželjno. Zanimljivo je da parovima ne smeta znoj i nered tijekom seksa, ali odmah nakon njega često bježe po vruću vodu. To je u biti u redu, ali što ako drugi partner još uvijek želi uživati u ugodnom raspoloženju nakon seksa? Nagli odlazak do kupaonice šalje poruku da nešto nije bilo u redu i da vam nije bilo ugodno iako to nije slučaj.

Zaboravite mobitel. Zamaglili ste prozore, razvalili krevet, seks je bio sjajan. I tad jedan od partnera uzima mobitel i šalje poruku ili čak naziva nekog prijatelja ili prijateljicu. Jasno je da nikoga nećete zvati u kasne sate i raspravljati o ozbiljnim stvarima, ali čak i kad je u pitanju ostatak dana, zar ne može bezvezan razgovor malo sačekati? Kad je u pitanju seks, pa koliko osoba mora biti jadna i bijedna da se hvata za mobitel i da nadgleda je li dobila poruku ili ima propušten poziv? Možete samo zamisliti kakav to utjecaj ima na drugog partnera.

Žurba u radnu sobu ili na posao. To o čemu parovi razmišljaju tijekom seksa vjerojatno će ostati vječna misterija. No, odgovor bi mogli dati oni koji hitaju u radnu sobu i uzimaju knjige ili novine. Kakav udarac na seksualno raspoloženje! Isto kao i tijekom čina, važno je i ono nakon njega. Ako ostavljate partnera u krevetu i uzimate nešto za čitanje, eto jednog od najlakših načina da si uništite intimni život. Ne samo da ćete pokvariti doživljaj te večeri nego ćete si uništiti i narednih nekoliko noći.

Odvojeno spavanje. Možda imate naviku spavati na kauču ili na terasi ili tko zna gdje u kući jer radite do kasno i sl., kad je seks u pitanju, nikako nije poželjno da se razdvajate - nakon čina, naravno. Pa koliko je samo glupo doživjeti orgazam i pokupiti posteljinu i otići u drugu sobu na drugi krevet! Umjesto da ostanu zajedno i maze se, brojni parovi se razdvajaju i na taj način jednostavno poništavaju sve što se maloprije dogodilo.

Puštati djecu da dođu u krevet. Nemojte nikad nikome dopustiti da vam omete seksualnu privatnost. Naročito djeci. Mnoge majke imaju naviku dovesti djecu u krevet, a to je nakon seksa sa suprugom pa u najmanju ruku nenormalno. Drugi partner bi mogao biti jako iziritiran. Što ako je suprug planirao produljiti ljubavnu seansu?

Jelo. Zajednička konzumacija nekih afrodizijačkih obroka je sjajna ideja. Ali trčanje do kuhinje nakon seksa je blago rečeno odvratno. To kvari strast i pokazuje da je jednom partneru tijekom seksa na umu bila hrana.

14.03.2010. 12:35:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Pih
  14.03.2010. 15:27
  "Drugi partner bi mogao biti mnogo iziritiran"

  U Hrvatskoj se kaže jako iziritiran.
 2. avatar
  bunny
  29.03.2010. 10:16
  Daj, nakon sto se trosimo cijelu noc, preznojimo, izvrtimo po krevetu i stanu...nemoj mi rec da je normalno da ostanem budna, da se mazimo, pricamo...oboje se doslovno srusimo, i zaspemo onako slomljeni...gladni i zedni, jer nemamo vise snage ni za se pomaknut. Zena sam, al najsladje mi je zaspat uz njega na par sati pa opet "budjenje" kad dodjemo malo k sebi.
Novi komentar
nužno
nužno