« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana
ZNATE LI?

Koja dijeta nije za vas?

Većina dijeta ne vodi promjenama jer je dugoročno nemoguće hraniti se vrlo restriktivno, pogotovo nakon što se postigne željena težina pa nestane motivacija

Pripazite na što se odlučujete
Pripazite na što se odlučujete (Arhiva)
Više o

dijeta

,

loša dijeta

Ljudima koji su smršavjeli i uspjeli zadržati novu težinu zajedničko je što su promijenili način života. To znači da su nastavili paziti koliko i što jedu te su shvatili zašto se prejedaju.

Većina dijeta ne vodi takvim promjenama jer je dugoročno nemoguće hraniti se vrlo restriktivno, pogotovo nakon što se postigne željena težina pa nestane motivacija.

"Nikakve restriktivne dijete i nagle promjene nisu dobre. Preporučuje se postupno smanjivati unos kalorija, za početak na dan 300-500 manje", kaže nutricionistica Sandra Marić Bulat.

Pri odabiru dijete razmotrite u koju biste zamku mogli upasti te ne stići do cilja. Ako je ona suprotna vašim navikama, nije za vas.

Nemate li kad kuhati, samo će vas frustrirati dijeta u kojoj morate pripremiti svaki obrok.

"Ako nije u skladu s vašim načinom života, teško ćete je se pridržavati", ističe američka nutricionistica Joy Bauer. Trebate li skinuti malo više kilograma, dijeta bi vam trebala i sniziti razinu kolesterola, šećera u krvi, tlaka...

Ako se nakon dva, tri mjeseca ne promijeni ništa od toga, niste odabrali pravi put.

Ako ste razdražljivi, nedostaje vam ugljikohidrata. Utječe li vam dijeta na raspoloženje, prije ćete utopiti tugu u hrani nakon stresna dana na poslu.

Dijete koje zabranjuju cijele skupine namirnica dugoročno su neodržive.

02.03.2020. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno