« Knjiga
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
POHVALNO

Knjižničari unaprjeđuju komunikaciju

ZKD forum osmišljen je kao mjesto gdje će se međusobno upoznavati, povezivati i u jednoj ležernijoj formi stjecati nova znanja

Sjajna inicijativa knjižničara
Sjajna inicijativa knjižničara (PRGlas)
Više o

komunikacija

,

knjižnice

,

ZKD forum

Svijest o važnosti dobre komunikacije raste u svim strukama, pa i onima koje su dugo smatrale da im je dovoljno dobro raditi svoj temeljni posao. Zato je drugi Forum Zagrebačkoga knjižničarskog društva bio posvećen unaprjeđenju komunikacije knjižnica i knjižničara.

Otvarajući skup koji je okupio stotinjak knjižničara, dr. sc. Dragan Bagić, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u čijoj je nadležnosti novoosnovani Ured za informiranje Fakulteta, istaknuo je kako je javnim ustanovama danas nužna učinkovita komunikacija.

„Knjižničarstvo je dugo bila dosta zatvorena struka, a komunikacija knjižničara funkcionirala je najčešće samo unutar određene knjižničarske zajednice. Nije bilo kvalitetne komunikacije unutar cijele struke. Školski knjižničari, primjerice, teško su mogli znati što rade njihovi kolege u gradskim i drugim knjižnicama. Zato je i osmišljen ZKD forum kao mjesto gdje ćemo se međusobno upoznavati, povezivati i u jednoj ležernijoj formi stjecati nova znanja. Komunikacija nam se tako logično nametnula i kao jedna od prvih tema", kazala je Alka Stropnikpredsjednica Zagrebačkoga knjižničarskog društva.

Predavanje Nove PRiče iz knjižnice knjižničarima okupljenima u Knjižnici Filozofskog fakulteta održala je Krešimira Rendulić, direktorica agencije Prorsus komunikacije.

Više pročitajte na portalu PRGlas!

Piše: PRGlas
08.03.2019. 11:29:00
Novi komentar
nužno
nužno