« Knjiga
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
NAJAVE

Književnost u Močvari 26.10. prestavlja Rane radove

Autori/ce će, dakle, čitati svoje radove, pisane puno boljim stilom od ove najave, a usput ćemo komentirati mlađu književnu scenu, te književne prilike u 21. stoljeću

Tribina Rani radovi u Močvari
Tribina Rani radovi u Močvari (Močvara)
Više o

močvara

,

književnost

,

tribina Rani radovi

Program književnosti u Močvari nastavlja s ciklusom tribina "Rani radovi" koji promovira mlađe autore, rođene osamdesetih i devedesetih.

Ovaj put je to generacijski raspon od 1981. ("stariji mladi") do 1994.("mladi mladi") i slavonsko-dalmatinska kombinacija vrlo zanimljivih književnih glasova koji svjedoče o širini, pa kad smo već kod širine, i dubini, te razgranatosti i otpornosti književnosti u različitim uvjetima vrlo upitne povoljnosti, ali ipak! Da, tako će jednom pisati u čitanci i netko će to morati naučiti napamet.

Autori/ce će, dakle, čitati svoje radove, pisane puno boljim stilom od ove najave, a usput ćemo komentirati mlađu književnu scenu, te književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za dalju i svjetliju budućnost.

Vremenska prognoza: sunčan dan iz zadaćnice.
Atmosfera: tlačenje - oko nule.
Nagradna igra: gotovo nemoguće, ali eto.

Gosti:

Paula Ćaćić je rođena 1994. u Vinkovcima, a odrasla u Županji. Studira indologiju i južnoslavenske jezike i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Piše kratke priče i poeziju, a uz to i novinarske tekstove na web portalu VOXfeminae. Na 27. Pjesničkim susretima u Drenovcima nagrađen je njezin rukopisni prvijenac te je ove godine i objavljena njena zbirka poezije "Povratna karta". Njezina kratka priča Okolno tkivo objavljena je u zborniku kratkih priča Van ograde: izabrane priče s portala blacksheep.rs (2016.). S dvije kratke priče ušla je u širi izbor ovogodišnje prozne nagrade Sedmica i Kritična masa.

Mira Petrović (1989., Split) diplomirala je engleski i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Splitu. Dobitnica je prozne nagrade Vranac - 2015 za priču "Svašta se može dogoditi", koja je prevedena na engleski jezik i objavljena u internet časopisu "Underpass", te druge nagrade na natječaju "Ulaznica 2016". Finalistica je ovogodišnjeg natječaja za nagradu Sedmica i Kritična Masa. Priprema svoj prvi roman. Predaje engleski u Školi stranih jezika u Splitu, piše blog, igra se s Lotom (nije lutrija nego pas) i drugo.

Ivan Zrinušić (Osijek, 1981.) je za underground izdavača Slušaj najglasnije!, u ediciji Bratstvo duša, objavio šest knjiga pjesama: Netko nešto ništa (2010.), Bilirubin (2011.), Vidiš kako je lijepo (2012.), Tri mrava (2013.), Najbolje je da se ne javljaš (2014.), Mrtvom je jasno (2017.). Pobjednik je na natječaju za kratku priču u okviru Festivala europske kratke priče 2017. S poezijom i prozom zastupljen u zbornicima Ekran priče, Buntovna proza (BiH), Književna riječ i Crna ovca (RS). Višestruki finalist natječaja Na vrh jezika (poezija), Sedmica i Kritična masa (proza) i Crna ovca (proza). Izbor pjesama preveden mu je na francuski te objavljen u časopisu Fantom slobode, u okviru panorame hrvatskih autora na tom jeziku. Studirao je pravo te hrvatski jezik i književnost. Radio kao književni prevodilac s engleskog, lektor za hrvatski, turistički vodič, fizički radnik.

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva.
Glazbena podloga - John Cage "4'33".
Fejsbuk: danonoćno.
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite.
Ako ne, slobodno prijeđite preko toga.
Ne morate se izuvati. 

24.10.2017. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno