« Knjiga
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
DOĐITE

Interliber slavi jubilarno 40. izdanje

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, platforma je za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja

Jubilarni Interliber
Jubilarni Interliber (Interliber)
Više o

izlagači

,

Interliber 2017

,

paviljon 5

,

paviljon 6

Najomiljeniji sajam za sve generacije INTERLIBER ove godine obilježava svoje jubilarno, 40. izdanje.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, platforma je za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja.

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba.

Predstavit će se više od 300 izlagača na 13.000 m2 iz 16 zemalja.

Posjetitelje očekuju puni paviljoni, novi naslovi i predstavljanja knjiga, razgovori s autorima, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, kvizovi, dodjele književnih nagrada. Sve to samo je dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na izložbenim prostorima izlagača i na pozornici u paviljonu 6.

Na galeriji paviljona 5 svakodnevno će se održavati različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire, a pisci će se družiti sa svojim čitateljima.

Posebno izdvajamo kviz znanja Interlibera - HIGH FIVE za učenike osnovnih i srednjih škola koji radimo u suradnji s Hrvatskim kviz savezom, aukciju starih i rijetkih knjiga kao i Knjigodar, akciju darivanja knjiga jednoj školskoj knjižnici s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara i Zajednicom nakladnika i knjižara.

Atraktivnosti Interlibera doprinijet će još veći i još zanimljiviji Znanstveni kvart, posebno osmišljen dodatni sadržaj koji se organizira u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara, gdje će posjetitelji uživati u interaktivnoj popularizaciji znanosti kroz prenošenje znanja na praktičan i zabavan način.

Jubilarni 40. Interliber obilježit će se kroz poseban slavljenički kulturno-glazbeni program pod nazivom „Interliber 40" u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara, Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma.

Tijekom šest dana održavat će se na galeriji paviljona 5 premium program eminentnih urednika sastavljen od 3 dijela: dječji program (aktivnosti vezane uz dječju knjigu), strukovni (panel diskusije na temu nakladništva, knjižarstva i knjižničarstva) te promocije knjiga i čitanja.

Na otvorenoj pozornici ispred paviljona 5 sve posjetitelje očekuje cjelodnevna dobre glazbe i zanimljivih nastupa DJ-a i glazbenih bendova.

U svim paviljonima posjetitelji će moći kao i do sada ostaviti knjige na posebnom mjestu - Knjižideru, koji će ujedno služiti i kao garderoba, a novost ove godine je i prostor za prematanje beba - baby room uz Knjižider u paviljonu 6.

Ulaz će, kao i do sada, biti besplatan. I ove godine očekujemo brojne književne i glazbene goste te oko 130.000 posjetitelja.

Više o svemu možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma www.zv.hr ili na službenoj facebook stranici sajma www.facebook.com/sajaminterliber.zagreb

30.10.2017. 17:16:00
Novi komentar
nužno
nužno