« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
9. 2. 2009.

Knjiga dana Višnja Špiljak: Hrvatsko-engleski poslovni rječnik

Knjigu je uredila Višnja Špiljak, a stručnu redakturu potpisuje Vladimir Ivir

Fotografija vijesti
Više o

knjiga dana

,

hrvatsko-engleski poslovni rječnik

,

Višnja Špiljak

,

Vladimir Ivir

Trebate prevesti s hrvatskog na engleski neki stručni termin iz područja financija, računovodstva i revizije, osiguranja i reosiguranja, bankarstva, trgovine, trgovačkog prava, marketinga, turizma, statistike, matematike, ekonomske teorije i politike ili opće ekonomije? Ili jednostavno, ne znate kako se na engleskom kaže blagajna za prodaju putničkih karata? S više od 46.000 pojmova iz dvadesetak područja, ovaj «Hrvatsko-engleski poslovni rječnik» pomoći će vam da pronađete odgovarajući prijevod.

Rječnik je djelo devetnaest autora i nastajao je nekoliko godina. Kako bi olakšali korištenje urednici su pojmove poredali po strogo abecednom redu, kao i kolokacije nastale iz osnovnih pojmova. Na desnoj, engleskoj strani, nalazi se veliki broj diferenciranih istoznačnica i bliskoznačnica. Tako se, primjerice, za hrvatsku natuknicu blagajna može naći 18 izraza na engleskom jeziku, ali uz objašnjenja o kakvoj je blagajni riječ.

Namijenjen je u prvom redu ekonomistima i prevoditeljima, studentima i nastavnicima ekonomskih fakulteta i poslovnih škola, poslovnim ljudima, poduzetnicima i menadžerima te svima onima koji se u svojem profesionalnom radu susreću s engleskim ekonomskim i poslovnim izrazima.

Izdavač: Masmedia

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
09.02.2009. 11:19:02
Novi komentar
nužno
nužno