« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
20. 1. 2009.

Knjiga dana: Snježana Vojvodić-Schuster: Vježbe poslije porođaja

Kako da ne izgubite dio sebe, svoje osobnosti i sposobnosti

Kliknite i povećajte sliku
Kliknite i povećajte sliku
Više o

trudnoća

,

knjiga dana

,

Snježana Vojvodić-Schuster

,

vježbe nakon trudnoće

,

Vježbe poslije porođaja

Žena odrasta kroz trudnoću, porođaj i majčinstvo. U trudnoći doživljava snažnu spoznaju važnosti svoje uloge u društvu i odgovornosti za život koji nosi u sebi te strepnju zbog fizičke spremnosti za izdržavanje porođaja. U porođaju doživljava krizu vlastitog postojanja i osobne važnosti kao jedinke uz osjećaj bezgraničnog uspjeha zbog rađanja djeteta. Majčinstvo je čini ženom u punom smislu te riječi sa svim atributima "velike majke" i upravo je to vrijeme kad treba spoznati moć ženstvenosti i snagu majčinstva pritom ne izgubivši sebe.

Puno žena izgubi sebe u ulozi majke i bez motiva se predaje životnim situacijama koje katkad nemaju milosti za nju. Razlog nastajanja ove knjige upravo je želja da se svim ženama pruži poticaj da ne zaborave da su osim majki i žene te da jedino kao takve mogu pružiti radost svojem djetetu i društvu u kojem žive ne tražeći izgovor u svakodnevnim obvezama. Odlukom žene da vježba poslije porođaja otvara se put za normalizaciju i prihvaćanje odgovornosti za vlastito zdravlje. Žena time obogaćuje svoje "tijelo i duh" stvarajući snagu kojom će plemenito odgajati dijete za život i vrijeme u kojem živimo.

Već sama pomisao da biste trebali vježbati poslije porođaja dovoljna je želja da nastavite živjeti kvalitetnim životom koji će vam stvoriti unutarnje zadovoljstvo kao žene i majke, a to će imati velik utjecaj na radost vašeg djeteta i osoba s kojima dijelite te trenutke. Ova knjiga nije samo rezultat želje da se potvrdi činjenica kako bi žene poslije porođaja trebale vježbati nego i da ne izgube dio sebe, svoje osobnosti i sposobnosti.

Izdavač: Planetopija

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
20.01.2009. 11:09:30
Novi komentar
nužno
nužno