« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
2. 1. 2008.

Knjiga dana: Richard A. Warshak: Otrov razvoda

Knjigu podnaslova Zaštita veze između roditelja i djeteta osvetoljubivog bivšeg partera predstavljaju Moderna vremena

Fotografija vijesti
Više o

razvod braka

,

djeca razvedenih roditelja

,

pomoć kod razvoda

,

rastava braka

,

psihološka pomoć

,

Richard A. Warshak: Otrov razvoda

,

Otrov razvoda

,

Richard A. Warshak

Rastava braka sama po sebi trauma je za sve uključene strane - određena gorčina neizbježna je posljedica tužnog kraja priče dok nas smrt ne rastavi, koja se pokazala lažnom, no kada roditelji tu gorčinu akumuliraju okrećući zajedničko dijete protiv drugog roditelja, u igru ulazi nešto neusporedivo opasnije i gore - traumatizirano biće.

Bivši partner pred vašom zajedničkom djecom govori ružne stvari o vama, možda ih čak i svjesno okreće protiv vas? Ukoliko problemu pristupite na pogrešan način, posljedice mogu biti drastične, pa i katastrofalne - gubite poštovanje svoje djece, možda čak i kontakt s njima. Uvriježeni savjeti kod ovakve vrste problema do sada su bili ne činiti ništa, iz straha da bi bilo kakva reakcija mogla još više povrijediti dijete.

Doktor Warshak uputit će vas na tipične znakove otuđivanja, na koje načine i zašto roditelji (možda i nesvjesno) manipuliraju svojom djecom, na pravila kako što bezbolnije, ali učinkovito odgovoriti na klevetanje, ukratko predstavit će vam strategije i praktične savjete kako očuvati i ponovno uspostaviti odnos pun ljubavi sa svojim djetetom.

Prevela: Asenka Kramer

Izdavač: Algoritam

Opširnije: Moderna vremena Info

02.01.2009. 16:37:33
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Barbara Samuele
    09.11.2009. 16:17
    Knjiga "otrov razvoda" je fantastično napisana. Nažalost,čitaju je oni koji su po tom pitanju vrlo osviješteni. A oni koji bi je možda trebali pročitati,ni ne znaju da ona postoji,ili ih ne zanima,svejedno.Svako dijete koje se rodi nije biralo ni oca ni majku.Oni su tu za njega,nju,da se brinu o njemu,da poštuju to dijete koje je isto tako čovijek,doduše još mali,ali ipak čovijek. Kada se roditelji rastanu,oni su i dalje roditelji tom djetetu i zauvijek će biti. Pa odkud onda pravo nekim roditeljima da određuju da li će se dijete viđati sa roditeljem s kojim ono ne živi?! Da li su oni suci ili bogomdani da odlučuju o takvim stvarima? Zar se ne bi trebali potruditi oko toga da dijete što manje osjeti gubitak? Ali ne,bolesni ego im ne da razmišljati dalje od nosa.Gazeći preko svog vlastitog djeteta nalaze svoju zadovoljštinu,ne mareći pri tom koliko boli nanose tom djetetu koje prisiljavaju na taj način da se opredjeljuje za jednog od roditelja. Dovoljno bolan im je bio i taj rastanak,zar im ne bi trebali pomoći da to što lakše prevladaju? Roditelji..koji kažu kako najviše na svijetu vole svoju djecu- Gdje vam je ta ljubav dragi ljudi? Ja to zovem "zatucani bolesni ego". I tako stvaramo bolesnu djecu,jer nisu imali gdje naučiti što je ljubav. Nisu je dobivali,niti će je u budućnosti davati!
Novi komentar
nužno
nužno