« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
20. 9. 2009.

Knjiga dana: Milana Vuković Runjić : Supruge i ljubavnice

Pitanja ljubavi tema su ove knjige bez klišeja

Fotografija vijesti
Više o

Milana Vuković Runjić

,

knjiga dana

,

Supruge i ljubavnice

Milana Vuković Runjić do danas je objavila desetak knjiga poezije i proze, urednica je u matičnoj izdavačkoj kući (Vuković & Runjić), a piše za novine i časopise. Njene kolumne o ljubavi i seksu i još koječemu izlazile su u zagrebačkom Globusu ali paralelno i u slovenskom Delu, magazinu Believer iz Los Angelesa te talijanskom časopisu Internazionale. Reklo bi se - svestrana žena.

U svojoj novoj knjizi autorica razmatra pitanja koja oduvijek muče ljudski rod, a tiču se onoga što su stari Grci zvali mahnitošću - naime ljubavi. Pritom, i kad piše o seksu i kad piše o čistoj osjećajnosti, ona pokušava izbjeći klišeje: tako zvani rat spolova, podjelu na pozitivce i negativce u ljubavnim odnosima, kao i patetiku kojoj smo skloni pribjeći u gotovo svakoj rubnoj situaciji.

Milana Vuković Runjić se ne plaši pisanja o spolnosti, spremna je zagaziti u svaku temu, ma koliko bila škakljiva, ali istodobno trudi se ne pasti u zamku vulgarnosti, jer polazi od premise da pisac treba pisati o seksu kao i o svemu ostalom, s izvjesnim umijećem baratanja pravim riječima.

Izdavač: Profil International

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
20.02.2009. 12:52:55
Novi komentar
nužno
nužno